| Konu: | 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ile 2018 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifinin Maddeleri münasebetiyle |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 37 |
| Tarih: | 18.12.2019 |
ALİ CUMHUR TAŞKIN (Mersin) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Öncelikle, 2020 yılı bütçesinin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum.
İki sorum olacak. 2002 yılından itibaren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK PARTİ hükûmetleri olarak bugüne kadar eğitimden sağlığa, istihdamdan sosyal hayata her alanda engelli kardeşlerimizin yanında olduk, olmaya da devam ediyoruz. 2020 yılı bütçesinde engellilere yönelik verilen hizmetler nelerdir? Bu kapsamda ne gibi harcamalar gerçekleştirilmektedir?
İkinci sorum şu: Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de artan nüfus, değişen tüketim alışkanlıkları ve sanayileşme nedeniyle en önemli sorunlardan biri atık yönetimi olmuştur. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız etkin bir atık yönetimi için neler yapmaktadır?
Teşekkür ederim.