GENEL KURUL KONUŞMASI
| Konu: | Terör konusundaki görüşlerinin farklı olmadığına ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun yaptığı açıklamasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 21 |
| Tarih: | 21.11.2019 |
MEHMET AKİF HAMZAÇEBİ (İstanbul) - Şimdi, konuyu başka bir tarafa taşımaya gerek yok. Bu tanklarla düşmanın başını ezeceğiz, terörün başını ezeceğiz; elbette ki terör konusunda görüşümüz hiç farklı değildir. Konu o değil Sayın Akbaşoğlu. Açıkça Özelleştirme Kanunu'na aykırıdır, işletme hakkının devri bir özelleştirme yöntemidir. Bunu daha sonra okuduğunuzda mahcup olacaksınız.
"Yargıya götürün." iddiası öyle, gelişigüzel, kamuoyuna yönelik bir mesajdır. İdari Yargılama Usulü Kanunu'na göre idarenin işlemlerinden hakkı muhtel olanlar, haleldar olanlar dava açabilir. İdari Yargılama Usulü Kanunu'na göre Cumhuriyet Halk Partisinin dava açma ehliyeti yok, hukuken mümkün değil yoksa elbette açılırdı.
Teşekkür ederim.