GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sonuçlarının Türk milletine hayırlı olmasını dilediğine ve Ekrem İmamoğlu'nu tebrik ettiğine, Türk millî eğitimine reform niteliğinde neşter vurulması gerektiğine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:2
Birleşim:93
Tarih:25.06.2019

İSMAİL OK (Balıkesir) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Öncelikle, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi sonuçlarının yüce Türk milletine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum ve Sayın İmamoğlu'nu canıgönülden tebrik ediyorum, kendisine başarılar diliyorum. Türkiye'de demokrasi kazandı, adalet yerini buldu. (CHP sıralarından alkışlar)

Esas, gündemle ilgili konuya geliyorum. Dün LGS yani lise giriş sınavı sonuçları açıklandı. Gerçekten, eğitimin durumu içler acısı. Bir eğitimci olarak, eğitim ordusunun içerisinde görev yapmış bir öğretmen olarak bu ortalamaları söylemekten utanıyorum ve söylemeyeceğim. Eğitimin içinde bulunduğu durumun en çarpıcı yönü 500 1'nci var; bazı derslerde, özellikle matematikte ortalama sıfıra yakın.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

İSMAİL OK (Balıkesir) - Bir dakika daha müsaade ederseniz.

BAŞKAN - Bir dakika daha süre vereyim, tamam; buyurun.

İSMAİL OK (Balıkesir) - Burada bir vekilden ziyade bir eğitimci olarak konuşuyorum. Bazı branşlarda ortalama sıfıra yakın, bir tarafta 500 1'inci, öbür tarafta ortalama sıfıra yakın; bu, eğitimin bittiğini gösteriyor. Bu, Türk milletinin geleceği adına son derece tehlikeli bir durumdur. Bina yapmakla eğitimin sorunları halledilmiyor. Öğretmenlerin ve liyakat sahibi yöneticilerin iş başına getirilmesiyle bu sorunlar halledilir. Maalesef, geçen on yedi yıllık süreçte, Türk öğrencilerin dünyadaki çeşitli ölçüm metotlarında, girmiş olduğu sınavlarda aldığı puanlar ortada. Ben buradan yüce Türk milleti adına, acilen, Türk millî eğitimine, günü kurtarmak adına değil gerçekten reform niteliğinde bir neşter vurulmasını bir öğretmen olarak talep ediyorum.

Teşekkür ederim.