| Konu: | Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız'ın CHP grup önerisi üzerinde AK PARTİ Grubu adına yaptığı konuşmasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 90 |
| Tarih: | 18.06.2019 |
İLHAMİ ÖZCAN AYGUN (Tekirdağ) - Değerli arkadaşlar, Sayın Başkanım; ben dikey-yataydan anlamıyorum, ben sadece şunu anlamak istiyorum, diyor ki: "Yapısal sorun yok." Bence yapısal sorun var. Bu insanlar neden buralara kaçıyorlar, ona bakmamız lazım. Bunları biz neden bu ülkede tutamıyoruz? Sevgili, değerli arkadaşlarıma ufacık bir çipi örnek gösterdim, basit bir şeye bunu indirgemesini ben yadırgıyorum. Şu kadarcık çiple bütün projeleri yurt dışına götürmenin rahat olduğu bir durumda neyi biz bu kadar basit ve dikey olarak söylüyoruz ben merak ediyorum.
Bakınız, insanlar, baskıyı ve oradaki özlük haklarındaki sıkıntıları dile getiriyorlar. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Savunma dergisi dahi bu konuyu önemserken bizim yüce Meclisimizin önergeyi önemsememesini ben manidar buluyorum.
Teşekkür ederim.