GENEL KURUL KONUŞMASI
| Konu: | Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi münasebetiyle |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 41 |
| Tarih: | 26.12.2018 |
MAHMUT TANAL (İstanbul) - Teşekkür ediyorum Değerli Başkan.
Sayın Plan ve Bütçe Komisyonunun Başkanı dedi ki: Polislerle ilgili getirilen bu zorunlu aidat, efendim, emekliye ayrıldıkları zaman büyük bir nemayla birlikte para veriliyor, OYAK'a benzetti. OYAK'ta iki seçenek var.
Bir: İsterseniz parayı nemasıyla birlikte geri alırsınız veyahut da devam edersiniz ayrıca bir emeklilik maaşı verilir. Burada bu imkân var mıdır?
İki: OYAK'ta vatandaşa yani oradaki üyelerine çok düşük krediler veriliyor. Burada ancak yatırdığı para kadar o düşük kredi veriliyor, aksi takdirde vatandaşın piyasadan aldığı kredi şeklinde para veriliyor. Bu konudaki düşünceleriniz nedir?
Teşekkür ederim, saygılarımı sunarım.