| Konu: | 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2017 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısının 1'inci Tur görüşmeleri münasebetiyle |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 29 |
| Tarih: | 11.12.2018 |
KAZIM ARSLAN (Denizli) - Cumhurbaşkanı Yardımcısına soruyorum:
Bir: Cumhurbaşkanlığının örtülü ödeneği 2019'da 4,8 milyar Türk lirasına, bütçesi 945 milyondan 2 milyar 818 milyona, aylık maaşı -yüzde 26 artış yapılarak- 75 bin Türk lirasına yükseltilmiştir. Belirttiğimiz rakamlardan görüleceği üzere, ekonomik krizin faturası halka çıkarken zevk ve sefasının saraya verilmesinin sebebi nedir?
İki: Sarayın şatafatlı harcamalarıyla devlette şeffaflık, planlı, öngörülebilir harcamalar yok edilmiş ve devletin çivisi çıkmıştır. Bunun sebebi nedir?
Üç: Cumhurbaşkanlığına bağlı koruma ve araç sayısı nedir?
Dört: Katar'dan gelen uçan saray devlet envanterine hibe olarak işlendiyse belgesini açıklar mısınız?
Beş: "Tasarruf" adı altında getirdiğiniz yeni 71 maddelik torba yasa teklifiyle Cumhurbaşkanının istediği uluslararası organizasyonlar ve toplantılar için alınacak mal ve hizmetlerin İhale Kanunu'nun dışında tutulmasının sebebi nedir?
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)