| Konu: | Abonelik Sözleşmesinden Kaynaklanan Para Alacaklarına İlişkin Takibin Başlatılması Usulü Hakkında Kanun Teklifi münasebetiyle |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 26 |
| Tarih: | 05.12.2018 |
KAZIM ARSLAN (Denizli) - Ticaret Bakanlığına soruyorum: Bir: Piyasa giderek daralıyor, bütün işletmeler ve esnaflar sıkıntı çekiyor. Piyasanın rahatlaması için işletmelerin ve esnafların devlete olan kredi ve vergi borçlarını bir sene müddetle faizsiz ertelemeyi düşünüyor musunuz?
İki: Konkordato ilan eden 600'e yakın firmanın olduğu, müracaat edenlerin sayısının da 2 bini bulduğu belirtilmektedir. Bu sayıdaki konkordato müracaatları da iş dünyasını tedirgin etmektedir. Bu korkunun aşılması ve iş dünyasının rahatlatılması için hangi tür tedbirler almayı düşünüyorsunuz?
Üç: Konkordato ilan eden firmalardan alacaklı olanlar alacaklarını zamanında alamayacakları gibi, geç tahsilat sebebiyle de çok zarar edeceklerdir. Konkordato müracaatı yapan veya ilan eden firmalardan alacaklı olanların işini döndürebilmesi için devlete olan kredi ve vergi borçlarını bir sene müddetle faizsiz ertelemeyi düşünüyor musunuz?
Teşekkür ederim.