GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Kürsü özgürlüğüne müdahalede bulunulmasını doğru bulmadığına ve birleşimi yöneten Meclis Başkan Vekili Mithat Sancar'ın Meclis İçtüzüğü'nün 66'ncı maddesine uygun şekilde hatibi uyarması gerektiğine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:2
Birleşim:7
Tarih:16.10.2018

LÜTFÜ TÜRKKAN (Kocaeli) - Sayın Başkan, biraz evvel sayın hatibin konuşması esnasında ifade ettiği sözlerin neredeyse tümünü reddediyorum ancak bir taraftan da kürsü özgürlüğü konusunda müdahalede bulunulmasını da doğru bulmuyorum. Yalnız, burada sizin bu birleşimi yöneten Meclis Başkan Vekili olarak 66'ncı maddeye uygun bir şekilde hatibi uyarmanızı ve olayı bir şekilde suhuletle çözmenizi bekledik.

Bunun dışında bir şey söylemek istiyorum. Saygıdeğer arkadaşlar, ben bu Meclisin dört sene evvelki hâlini biliyorum. Dört sene evvel, şu anda çok kızdığınız, çok öfkelendiğiniz konularda biz öfkelendiğimiz zaman siz "Türkiye'yi bölüyorsunuz, ırkçılar, bölücüler." diye bağırdınız.

MAHMUT TANAL (İstanbul) - Doğru, tabii, çözüm sürecini anlatıyor, doğru söylüyor. Buradaydık işte hepimiz.

LÜTFÜ TÜRKKAN (Kocaeli) - Hatırlıyorum. O kaymakamlara, valilere "Sakın bu PKK'lıları görmeyin, sakın bunlara müdahale etmeyin." dediniz. Söylediğimiz gün bugündü işte. Bugün uyandınız belki ama dört sene sonra, geç kaldınız. Ülkede PKK bu kadar güçlenmemişti, ülkede terör örgütü bu kadar zulmetmiyordu ama bu gelinen noktada sizin de payınız olduğunu hatırlatmak istiyorum.

Teşekkür ederim. (İYİ PARTİ sıralarından alkışlar)

BAŞKAN - Teşekkürler Sayın Başkan.