| Konu: | Engelli öğretmenlerin, sözleşmeli öğretmenlerin, sağlık çalışanlarının ve güvenlik soruşturması nedeniyle ataması yapılamayanların atamaları ile mahkeme kararıyla aklananların göreve döndürülmesi konularının çözümünün 24 Haziran öncesi toplumsal barış açısından çok önemli olacağına ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 98 |
| Tarih: | 10.05.2018 |
CEYHUN İRGİL (Bursa) - Sayın Başkan, teşekkür ederim.
Değerli arkadaşlar, 24 Haziran seçimlerine çok az bir süre kaldı, belki de Meclis önümüzdeki hafta kapanacak. O yüzden, Meclis kapanmadan önce, hem Hükûmetin veya Meclisin veya iktidarın bu 24 Hazirana kadar özellikle engelli öğretmenlerin -bu Engelli Haftası nedeniyle bir kez daha onlara dikkat çekmek istiyorum- atamasının tamamlanması ve onun duyurulması çok önemli. Engelli öğretmenlerin ataması sadece bir atama değil, aynı zamanda bir sosyal sorumluluk gereği, o yüzden bu arkadaşlarımızın sesine kulak verelim.
Ayrıca, bu sürede, seçime kadar sözleşmeli öğretmenlerin eş durumu atamalarıyla ilgili aile birliğinin sağlanmasını sağlarsak çok iyi olacak.
Bu arada, sağlık atamalarının 24 Haziran öncesinde ilan edilmesinde büyük bir fayda var, Hükûmet açısından da.
Ayrıca, hukuki ve somut kanıt olmaksızın, güvenlik soruşturması nedeniyle ataması yapılmayanların atanması, mahkeme kararıyla da aklananların acilen göreve döndürülmesi, 24 Haziran öncesi toplumsal barış açısından çok önemli olacaktır.
Bir de tıpta...
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
CEYHUN İRGİL (Bursa) - Peki, teşekkür ederim.