GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Rize Milletvekili Hikmet Ayar'ın CHP grup önerisi üzerinde AK PARTİ Grubu adına yaptığı konuşması sırasında şahsına sataşması nedeniyle konuşması
Yasama Yılı:3
Birleşim:97
Tarih:09.05.2018

UĞUR BAYRAKTUTAN (Artvin) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.

Sayın milletvekili böyle bir değerlendirme yaptığı için söz alma ihtiyacı hissettim.

Değerli arkadaşlarım, biraz önce milletvekilimiz konuşuyorken Kemalpaşa Belediye Başkanımız Ergül Akçiçek beni telefonla aradı, "Şu anda Hopa'da, Kemalpaşa'da çay firmaları, değerli milletvekilim, 1.800, 1.700, 1.600..." dedi. Bakın, rakamlara dikkat edin. Biraz önce Belediye Başkanı beni aradı. Hani benim bölgeye gitmediğimi söylüyorsunuz ya, ben bölgeden gelmiyorum, bölge orada duruyor, Artvin. Daha geçen hafta oradaydım.

Israrla söylüyorum, gelin, şöyle bir şey yapalım, açık çağrıda bulunuyorum: Hafta sonu beraber gidelim Kemalpaşa'ya ve Hopa'ya, siz haklıysanız...

HİKMET AYAR (Rize) - Ben her gün oradayım. Biz her hafta oradayız.

UĞUR BAYRAKTUTAN (Devamla) - Bakın, bir şey diyorum.

Eğer siz haklıysanız, 1.700, 1.800 değil de 2.500'se ben milletvekilliği mazbatasını -yüce Parlamentonun önünde namus, şeref sözü veriyorum- burada bırakıp evime gideceğim. Ama siz haksızsanız ne yapacaksınız? Biz 2.450 rakamına tamam diyoruz, 2.450'ye tamam diyoruz.

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Tamam.

UĞUR BAYRAKTUTAN (Devamla) - Ama 2.450'ye tamam diyoruz sayın milletvekilim, bakın, dikkat edin. Burada bir sorun var, Rize'den size yanlış bilgi veriyor olabilirler.

Özel sektörle alakalı olarak Artvin'deki, Kemalpaşa'daki, Hopa'daki, Arhavi'deki çay üreticisinin yaşamış olduğu ciddi bir sorun var. Bu sorun için beni arıyorlar ve bana bunu söylüyorlar, diyorlar ki: "Bu çayı caddeye, sokağa dökeceğiz, bunun karşılığını alamıyoruz." Siz diyorsunuz ki: "Özel sektör hemen bunun parasını ödüyor." Ödemiyor ki Sayın Milletvekilim. Nerede ödüyor? Ödemiyor, diyor ki: "2019 yılına çek vereceğim." Bunun karşılığında kuru çay veriyor, bedeli ödemiyor. Ciddi anlamda sıkıntı var yani bu konuda kör olmayın lütfen, ön yargılı da olmayın.

Bakın, benim seçim bölgemde -biraz önce telefonla konuştum- diyorlar ki: "1.700-1.800." Böyle bir ithamda nasıl bulunabilirsiniz? Beni arıyorlar. Ben geçen hafta seçim bölgemdeydim. Bakın, 1'inde başladı bu şey. İki gün problem yoktu diyorum. İki gün hiçbir sıkıntı yok, 2 ve 3 Mayısta problem yok, arkasından 2-3 Mayıs geçti, aradan üç dört gün geçti, problem var; Rize'de de problem var, gerçekten Rize'de de problem var. O anlamda, sayın milletvekiliyle beraber çay üreticilerinin olduğu bölgeyi beraber gezelim; kim haklı, üretici de görsün, seçmen de görsün diyor, yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum. (CHP sıralarından alkışlar)

BAŞKAN - Teşekkür ediyorum.