GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Adana'nın Yüreğir ilçesinde hastane inşaatına ne zaman başlanacağını ve Adanalıların hastane sorunundan kaynaklanan kaygılarının ne zaman giderileceğini öğrenmek istediğine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:3
Birleşim:97
Tarih:09.05.2018

ZÜLFİKAR İNÖNÜ TÜMER (Adana) - Sayın Başbakan Yardımcısı, Adana'nın Yüreğir ilçesi Karataş Caddesi üzerindeki Adana Devlet Hastanesi 2012 yılında yıkılmıştır. İhtiyacı karşılamadığı gerekçesiyle yıkılan hastanenin yeniden yapılacağı belirtilmesine rağmen, 2012'den bu yana proje aşamasında kalmıştır. Adana Devlet Hastanesinin yıkılmasıyla Yüreğir ilçesinin güneyinde bir tek hastane dahi kalmamıştır. Söz verildiği üzere, yeni ve modern hastane inşaatına ne zaman başlanacaktır?

Yine, yıllarca Çukurova Üniversitesinin Pamuk Araştırma Merkezi olarak kullandığı Yüreğir'deki verimli tarım arazisine Numune Araştırma Hastanesi yapılmış ancak şehir hastanesi nedeniyle bu da kapatılmıştır.

Öte yandan, nüfusu 500 bine dayanan Seyhan ilçesinin batısında yaşayan vatandaşlarımız... Sağlık Bakanlığının bu bölgede hastane yapımı için ödenek ayırdığı açıklamasına rağmen, henüz inşaata başlanmamıştır.

Seyhan ilçesi D400 kara yolu üzerinde bulunan, Karayolları Bölge Müdürlüğüne ait atıl durumdaki tesisin Seyhanlı hemşehrilerimize hastane olarak kazandırılması beklenmektedir.

Projesinin ilk yer teslimi 11 Haziran 2012'de yapılan 250 yataklı Adana Ceyhan Devlet Hastanesi de altı yıldan bu yana tamamlanamamıştır.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

ZÜLFİKAR İNÖNÜ TÜMER (Adana) - Adanalıların hastane sorunu ve yetersizliğinden kaynaklanan kaygılar ne zaman giderilecektir?