| Konu: | Sakarya Milletvekili Mustafa İsen'in görüşülmekte olan 556 sıra sayılı Kanun Tasarısı'nın ikinci bölümü üzerinde şahsı adına yaptığı konuşmasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 96 |
| Tarih: | 08.05.2018 |
MUSTAFA AKAYDIN (Antalya) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; ben Sayın Mustafa İsen'i severim ve sayarım ama Komisyonda yapmış olduğu konuşmada bu "Göç yolda düzülür." ifadesi beni çok üzdüğü için tepkimi belirttim, herhâlde ona karşı bir alınganlık koydu ortaya.
Ben Akdeniz Üniversitesinin kampüsünde keçiler otlarken göreve atanmış bir öğretim üyesiyim değerli arkadaşlar. On yedi sene tıp fakültesi olmak için uğraştı Akdeniz Üniversitesi. Şu anda otuz yaşını geçti, daha ziraat fakültesi oluşumunu bence tamamlayamadı, mühendislik fakültesinin laboratuvarları tamamen yetersiz, teknik bilimler de aynı şekilde ve rektör olduğumda mezun veren koskoca hukuk fakültesinin bir dekanı, bir öğretim üyesi vardı. Yani üniversite olmaya oldu ve 2008'de dünyada bir yılda en çok böbrek nakli yapılan üniversite unvanını Sao Paulo'dan da aldı.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
MUSTAFA AKAYDIN (Antalya) - Ama bu arada birçok nesil öğretim üyesi ve öğrencisinin ne sıkıntılar çektiğini ifade etmeye artık dilim varmıyor. Onun için Sayın İsen'in eleştirileri bana biraz kolaycı eleştiriler gibi geliyor.
Teşekkür ederim.