| Konu: | Her koşulda seçime hazır olduklarına ancak seçimi dayatma anlayışına karşı çıktıkları için bugün oy kullanmayacaklarına ve 24 Haziranda tüm demokrasi güçlerini oy kullanmaya çağırdıklarına ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 89 |
| Tarih: | 20.04.2018 |
FİLİZ KERESTECİOĞLU DEMİR (İstanbul) - Sayın Başkan, tutumumuzu belli etmek için söz aldım.
Bizler her koşulda seçime hazır olan bir partiyiz. Hatta ifade etmeliyim ki bizler kadar bütün zorluklarla mücadele eden ve bunların üstesinden gelme becerisi, geleneği olan, halk iradesine başvurmaya daha hazır bir parti de yoktur; bu bizim için net. Ancak daha dün "Erken seçim vatana ihanettir." deyip şimdi "Ben istedim oldu. Gelin, burada oy verin." demek bir dayatmadır. Biz bu dayatma anlayışına karşı çıkıyoruz ve "Ben ekonomiyi, ülkeyi batırdım ama şimdi seçime gidelim kendi ikbalim için." diyen anlayışa karşı çıkıyoruz.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
FİLİZ KERESTECİOĞLU DEMİR (İstanbul) - Tamamlayacağım.
BAŞKAN - Lütfen tamamlayın efendim.
FİLİZ KERESTECİOĞLU DEMİR (İstanbul) - Bu bizim için şaşırtıcı değil tabii. Ama seçime değil bu dayatmaya karşı olduğumuz için, bu er ve yalanla dolu olan meydanda bugün oy kullanmayacağız. 24 Haziranda ise tüm demokrasi güçlerini, güçlerini birleştirmeye ve bu zulüm ittifakına son vermek ve demokrasinin kapılarını açmak için oy kullanmaya çağırıyoruz.
Teşekkür ederim.
(HDP milletvekillerinin Genel Kurul salonunu terk etmesi)
BAŞKAN - Teşekkür ederiz.