GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu Demir'in 552 sıra sayılı Önerge üzerinde HDP Grubu adına yaptığı konuşması sırasında AK PARTİ Grup Başkanına ve Adalet ve Kalkınma Partisine sataşması nedeniyle konuşması
Yasama Yılı:3
Birleşim:89
Tarih:20.04.2018

MEHMET MUŞ (İstanbul) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; az önce hatibi burada dinledik fakat öyle şeyler ifade etti ki şimdi "Sayın Cumhurbaşkanımızın, Genel Başkanımızın akrabalarının DEAŞ terör örgütüyle petrol ticareti varmış..." Bunu çıkacaksınız, Sayın Kerestecioğlu, ispat edeceksiniz. Öyle yalan konuşarak, Meclis kürsüsünden atarak bu işler olmuyor. Bunu ispatlamadığınız müddetçe siz bir müfterisiniz; bunu unutmayın.

Bir diğeri: Bu Man Adası tartışmaları, biliyorsunuz, birilerinin canını bayağı sıktı. Bu ortaya atıldı. İşte yurt dışına şu kadar para gönderdiler... Sonra baktı ki, ortaya çıktı, para falan gitmedi. Ama hâlâ bu Man etrafında dönüp dolaşıyorlar.

Bir diğeri: Değerli arkadaşlar, bakın, sanki Türkiye'de legal siyaset yapanlara karşı bir tavır, bir tutum var. Türkiye'de siz hukuk içinde kaldığınız müddetçe siyaset yapabiliyorsunuz, herkes yapabiliyor. Bu noktada kimseye bir kısıtlama yok. Şu an yargılananlar sütten çıkmış ak kaşık gibi! Bir yargılama sürecini görelim, ortaya çıksın.

Birkaç tane örnek hatırlatacağım size. Diyor ki: "PKK'nın öyle bir gücü var ki sizi tükürüğüyle boğar." Bunu diyen bir milletvekili. Şimdi, hukuk devreye girip yargılandığı zaman "Efendim, o rehin alındı." O demokratik siyaset yapacaktı, öyle mi? Bölücü terör örgütünün propagandasını yapacaksınız, "Öyle bir gücü var ki sizi tükürüğüyle boğar." diyeceksiniz, tehditler savuracaksınız, ondan sonra hapishaneyi boyladığınız zaman "Rehin alındı. Siyaset yapacaktı, yapamadı." diyeceksiniz. Yok öyle bir dünya.

"O Keleşleri size çevirmesini biliriz." diyeceksiniz. Bunun karşılığını hukukta gördüğünüz zaman "Biz masumduk, bir şey yapmadık." diyeceksiniz.

Devlet baraj yapar, yol yapar. "O yollar PKK ya gidiyordu, o yollar PKK'yı etkisiz hâle getirmek için yapılıyordu." O barajlar niye yapılıyordu biliyor musunuz? Teröriste de "terörist" diyemiyor, "gerilla" diyorlar. "Gerillanın geçiş yollarını engellemek için yapıldı." diyor. Velev ki onun için yapıldı. Onun için de yapabilir bunu devlet. Siz niye bundan rahatsız oluyorsunuz? Rahat geçip gelsin de burada insanları katletsin, onu mu istiyorsunuz?

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

MEHMET MUŞ (Devamla) - Fakat konuştukları zaman demokrasi ve insan haklarından burada dem vuruyorlar.

Kızılay Meydanı'nda, bakın, onlarca vatandaşımızı katleden teröristin cenazesinde boy gösteren milletvekilleri, anne karnında altı aylık bebek o bombalı saldırıda şehit düştü.

Bunlar hiç yokmuş gibi, bunlar hiç olmamış gibi "Biz siyaset yapamıyoruz. Bizim alanımız daraltılıyor." gibi konuşmalar, kusura bakmayın, kimseye bunları inandıramazsınız.

Bunların istediği ne biliyor musunuz? PKK'lı teröristler millete kan kustursun, baskı yapsın, haraç kessin, yargılasın, bunlar da istedikleri gibi oralarda cirit atsınlar. Bunların demokrasi anlayışı budur. Buna müsaade etmeyeceğiz. Böyle bir şeyi hayal ediyor ve düşünüyorsanız asla bunları göremeyeceksiniz.

Teşekkür ederim. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)

BAŞKAN - Teşekkür ediyorum Sayın Muş.