GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Erzurum Milletvekili Kamil Aydın'ın yaptığı açıklamasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:3
Birleşim:63
Tarih:22.02.2018

MUSTAFA ILICALI (Erzurum) - Ben zaten, çok acayip memnunum, bütün partiler Erzurum'u konuşuyor, önerilerde bulunuyor. Sayın grup başkan vekilimize, değerli kardeşim Kamil Bey'e teşekkür ederim.

KAMİL AYDIN (Erzurum) - Erzurum'un sıkıntılarını söylüyorum.

MUSTAFA ILICALI (Erzurum) - Şunu açıklamak isterim ki -eğer özelleştirmeye ait ilanı da okuduysanız- buradaki amaç şu: Bugün bu fabrikalar zarar ediyor. Bu fabrikalar bu şekilde devam edebilir, iyileştirilebilir ama iyileştirmedeki en önemli şey şudur: Çiftçinin asla dışında olamayacağı, çalışanın zarar görmeyeceği, burada değerli grup başkan vekilimin ve sizin söylediğiniz endişelerin olmayacağı... Geçmişteki yaşanmışlar göz önüne alınarak bunun üzerinde kafa yoruyoruz. Bu yönde önerisi olan... Sizi de toplantılara davet ederiz -Erzurumda iki gün önce yaptık- buyurun gelin, herkes fikrini koysun. Aklın yolu birdir, buradan doğru sonuç çıkar.

Erzurumlular, Ilıcalılar buradan beni duysunlar, hiçbir şekilde bir zarar görmeyeceksiniz. Eğer daha iyi şartlar oluşursa bunları da sizlerle istişare edeceğiz. Emin olsunlar diyorum.

Tekrar, söz verdiğiniz için teşekkür ediyorum.

BAŞKAN - Teşekkür ediyoruz Sayın Ilıcalı.