| Konu: | AK PARTİ Grubu önerisi münasebetiyle |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 55 |
| Tarih: | 06.02.2018 |
AK PARTİ GRUBU ADINA HALİL ELDEMİR (Bilecik) - Sayın Başkanım, değerli milletvekilleri; AK PARTİ Grubumuzun İç Tüzük'ün 19'uncu maddesine göre vermiş olduğu grup önerimizle alakalı söz almış bulunuyorum. Bu vesileyle sizleri, sizlerin nezdinde de aziz milletimizi saygıyla selamlıyorum.
Bugün vermiş olduğumuz grup önerimiz bu haftaki Meclis çalışma programımızla alakalıdır. Geçen hafta, malumlarınız olduğu üzere, kanun hükmünde kararnamelerin Meclis gündemine alınıp burada görüşülmesiyle alakalı bir öneri vermiştik. Neticede de gündemde bekleyen 25 tane, komisyonda da bekleyen 1 tane kanun hükmünde kararname vardı. Bu 25 KHK'nin 12 tanesini geçen hafta yasalaştırdık.
Bu haftaki grup önerimiz de geçen hafta komisyonda bekleyen KHK'NİN Genel Kurula gelip sıra sayısı almasından kaynaklı. Bunu da Genel Kurul gündemine getiriyoruz ve neticesinde de sıra sayısı bekleyen veya komisyonda olan herhangi bir kanun hükmünde kararname olmamış olacak. Bugün mesai bitimine kadar bu kanun hükmünde kararnameler bitinceye kadar bunları görüşmeyi, yarın Aden Körfezi'nde bulunan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin deniz unsurlarının 10 Şubatta dolan görev sürelerinin uzatılmasıyla ilgili tezkereyi görüşeceğiz, sonraki gün de ülkemiz için önem arz eden uluslararası sözleşmeleri görüşmüş olacağız.
Bütün grupların önerimize desteğini bekliyor Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)
BAŞKAN - Teşekkür ederim Sayın Eldemir.