| Konu: | Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta'nın HDP grup önerisi üzerinde AK PARTİ Grubu adına yaptığı konuşması sırasında HDP Grubuna sataşması nedeniyle konuşması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 49 |
| Tarih: | 16.01.2018 |
FİLİZ KERESTECİOĞLU DEMİR (İstanbul) - Evet, yani gerçekten bazen ilginç oluyor burada işitilen bazı sözler. Hani öyle çok alışmışsınız ki algıyla yönetmeye ülkeyi, zannediyorsunuz ki... Önergeyi de okumadan çıkmışsınız maalesef yani önergede çok net ve açık bir şekilde yazıyor neler olduğu kadına yönelik şiddetin.
LEYLA ŞAHİN USTA (Konya) - Ben sizin konuşmanızdan bahsediyorum. Önergeyi okudum ama siz konuşmanızda... Ne konuştuğunuzu bilmiyorsunuz o zaman.
FİLİZ KERESTECİOĞLU DEMİR (Devamla) - Onu okumuşsunuz, o zaman niye böyle söylüyorsunuz "planlı bir senaryo" diye? Ben burada dedim ki: AK PARTİ'den bir kadın da olsa, başka bir yerden bir kadın da olsa, Meral Akşener dahi olsa -yani 1990'larda bütün siyasi kimliğimle karşı durduğum bir kadın olarak- gene bir kadın siyasetçiye çelme takılmaya çalışıldığında savunuruz.
"Aylin Nazlıaka" dediniz. Aylin Nazlıaka burada geldi, kendini ifade etmek için buraya kelepçeledi. Bizim arkadaşlarımızın saçı başı yolundu neredeyse yani. Burada biz Aylin Nazlıaka'ya aynı dayanışmayı göstermek için buraya geldik. Yani bunu görüyorsunuz, bunu biliyorsunuz; gözümüzün içine baka baka -haydi sataşmıyorum Sayın Başkan, anlayan anladı- ama gözümüzün içine baka baka oluyor bütün bunlar.
Kadın ile şiddet yan yana gelmezmiş. Ya, kadın ile şiddet keşke yan yana gelmese, keşke yan yana gelmese. Hakikaten mümkün olsa keşke onlarca kadın öldürülmese, keşke önergemize konu olan Dilek Çakır gerçekten şiddeti önlemek için -kendisine yapılan, çocuklarına yapılma ihtimali olan- savcılığa, karakola başvurmamış olsa, keşke hayatta böyle bir olay olmamış olsa ya da olduğunda keşke emniyet görevlileri onu korumuş olsa, keşke mahkemeler bu adamın şiddet eğilimini göre göre çocukları görme hakkını vermese, en azından bunun için bir eğitim uygulasa ve keşke o 2 çocuk ölmese. Ya, kadın ile şiddet işte o zaman yan yana gelmez.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
FİLİZ KERESTECİOĞLU DEMİR (Devamla) - Ama keşke kadınlar hakikaten dayanışsa, dayanışma içinde olsa, söylediğimiz şuradaki lafları "algı" diye almasa. (HDP sıralarından alkışlar)
BAŞKAN - Teşekkür ediyorum.