| Konu: | Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya'nın HDP grup önerisi üzerinde AK PARTİ Grubu adına yaptığı konuşması sırasında Halkların Demokratik Partisine sataşması nedeniyle konuşması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 47 |
| Tarih: | 10.01.2018 |
MİTHAT SANCAR (Mardin) -Ey iktidar, nelere kadirsin! Değil mi? Ahlakı da bitirirsin. Bırak her şeyi, ahlakı da bitirirsin. 28 Şubatta yasaklanan gazetecilere o zaman "İktidarın haklı tasarruflarıyla yasaklanıyor." dendiğinde itiraz edenler kimler? Burada var mıydı itiraz eden? Vardır eminim.
BÜLENT TURAN (Çanakkale) - Hocam,konu o değil ama, öyle sölenmedi.
MİTHAT SANCAR (Devamla) - Konu o, konu o.
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Aynı şey.
MİTHAT SANCAR (Devamla) - 28 Şubat yargısına hâlâ "Haksız ve adaletsiz yargı." diyenler iktidar olunca kendilerine muhalefet edenleri, bir zamanlar zalim olarak gördüklerinin diliyle yargılamaya kalkarlarsa ortada siyasi değil, ahlaki bir sorun vardır, ahlaki. Bu sözleri, "Gazeteci değildir." diyen sözleri, "Gazetecilik faaliyetinden değil, başka faaliyetten içeridedir." diyenlerin sözlerini nerede bulursunuz, biliyor musunuz? Bütün diktatörlüklerde. Açın lügati, açın ansiklopediyi, açın Google'ı; görün bakın, Hitler'ler, Mussolini'ler, Pinochet'ler; bunların hepsi ve daha fazlası aynı sözleri söylediler. Bugün aynı dili kullanmak dün "Özgürlük ve zulme karşı mücadele" diyenleri hiç mi utandırmıyor? Hangi yargıyla o 213 basın kuruluşu kapatıldı? Tek bir KHK'yle. Buna hakkı nereden alıyorsunuz? Nasıl bir pervasızlık, anlamak mümkün değil değerli arkadaşlar.
Ahmet Şık'ı bugün yargılıyorsunuz. Dün cemaate karşı hakikati haykırdığı için -sizin ortağınızdı cemaat o zaman- cemaat içeri attı, bugün size karşı haykırdığı için siz atıyorsunuz; zihniyet aynı, tıynet aynı. Bunun geçerli olmasına bu ülkede demokratlar, özgürlükçüler izin vermeyecekler, ahlakı da demokrasiyi de biz kurtaracağız. (HDP sıralarından alkışlar)
BAŞKAN - Teşekkür ederim Sayın Sancar.