GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki sözleri sebebiyle ve görevini hukuk içinde tarafsız bir şekilde yerine getirmediği iddiasıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında gensoru açılmasına ilişkin önergenin (11/18) ön görüşmeleri münasebetiyle
Yasama Yılı:3
Birleşim:45
Tarih:22.12.2017

AK PARTİ GRUBU ADINA HAMZA DAĞ (İzmir) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Cumhuriyet Halk Partisinin İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu hakkında vermiş olduğu gensoruyla ilgili olarak AK PARTİ Grubu adına söz almış bulunuyorum. Bu sebeple hepinizi muhabbetle selamlıyorum ve bugün biten bütçe görüşmelerimizin de hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.

Aynı zamanda, dün, Birleşmiş Milletlerde karar verilen, Filistin'in lehine olan, Trump'un vermiş olduğu Kudüs kararıyla alakalı yok hükmündeki hususta, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ortaya çıkan ve dünyada liderliğin tekrar perçinlendiği bu hususta Sayın Cumhurbaşkanımıza hem milletimiz olarak hem coğrafyamızda yaşayan mazlum ve mağdurlar olarak bir teşekkür borcumuz olduğunu, bir teşekkür ifade etmek gerektiğini buradan ifade etmek istiyorum. (AK PARTİ sıralarından alkışlar) "Dünya beşten büyüktür, dünya birden büyüktür." dün net bir şekilde tescillenmiştir.

Yine bugünler Kars Sarıkamış şehitlerini anma günleridir. Kars Sarıkamış şehitlerimizi de bu anlamda anıyorum ve inşallah onlara da Rabb'imden rahmet diliyorum.

Benden önceki konuşmacılar değişik şeylerden bahsettiler. Açıkçası, ben, Cumhuriyet Halk Partisinin, öncelikle yeni CHP'nin ortaya koymaya çalıştığı siyasetten kısaca sizlere bahsetmek istiyorum ama aynı zamanda, aslında, ben yeni CHP'den bahsetmek isterken, sağ olsun benden önceki konuşmacıların buna benzer bazı ifadeleri oldu.

Mesela bir CHP sözcüsü "Sen dik dur, eğri belasını bulur." diye Sayın Kılıçdaroğlu'na atfen bir söz söyledi ama bu söz Yunus Emre'ye ait. Yüzyıl öncesinde söylenmiş sözü Sayın Grup Başkan Vekili geldi burada şimdi söyledi. Açıkçası, ben de yeni CHP'yi söylerken bunu ifade etmeye çalışıyorum. "Yeni CHP" dediğimiz... 2010'dan bu yana yalan, iftira ve bilgisizlik üzerine kurulu bu yeni CHP'yi hep birlikte müşahede ediyoruz. (CHP sıralarından gürültüler)

ALİ ÖZCAN (İstanbul) - Süleyman Soylu'ya gel!

HAMZA DAĞ (Devamla) - Ben bunları örnekleriyle açıklayacağım ama bunları örneklerle açıklarken, 18 maddeyi okuma zahmetinde bulunmayıp, Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında kavga çıkacak diye tasalanan, Mersin'i "Güneydoğumuzun güzel bir ili" diye ifade eden, kunut dualarını ezbere bir şekilde ayet zanneden, büyük kaleci Lefter sayesinde Fenerbahçeli olan Sayın Kılıçdaroğlu'na ve Cumhuriyet Halk Partisine belki bu söylediklerim bir anlam ifade etmeyebilir ama bazı iftira ve yalanları burada söylemekte fayda var, bazı zihinleri bu anlamda yeniden tazelemekte fayda var. Yedi yıllık Genel Başkanlık döneminde birçok iddialı çıkış yaptı, birçok söz söyledi ama bu sözlerin neredeyse tamamı havada kaldı.

Deniz Baykal'la yapılmış olan kaset konusunda "Erdoğan'ın kaseti izlediğini gördüm." diyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun, savcılığa avukatı vasıtasıyla vermiş olduğu dilekçede "Videonun kim tarafından ve ne zaman izlettirildiğini bilmiyorum." şeklinde ifadesi oldu.

ÖZNUR ÇALIK (Malatya) - Yalan bir!

HAMZA DAĞ (Devamla) - 15 Temmuz şehitleriyle ilgili, bu Mecliste şehit yakınlarına askerlik muafiyeti, isteğe bağlı bir şekilde askerlik muafiyeti çıkartıldığında yine Sayın Kılıçdaroğlu çıkıp, "Şehitler arasında ayrımcılık yapılıyor." dedi...

ÖZNUR ÇALIK (Malatya) - Yalan iki!

HAMZA DAĞ (Devamla) - ...ve şehitler üzerinden bir siyaset üretilmeye çalışıldı ama Millî Savunma Bakanlığı terörle mücadele şehitlerinin yakınlarının da askerlikten muaf olduğunu açıklayınca bir yalan daha ortaya çıktı.

ÖZNUR ÇALIK (Malatya) - Yalan üç!

HAMZA DAĞ (Devamla) - Ne hikmetse çok basit bir şekilde araştırılabilecek bir konunun...

ALİ ÖZCAN (İstanbul) - Süleyman Soylu'ya gelsene arkadaş!

HAMZA DAĞ (Devamla) - ...ne yazık ki araştırılamadığını, araştırılmadığını ve yalan üzerinden siyaset yapıldığını tüm Türkiye görmüş oldu.

Külliye yapıldığında altın klozetlerden bahsedildi, bin küsur odadan bahsedildi. 15 Temmuzdan sonra kendisi Külliye'ye gittiğinde altın klozet olmadığını Sayın Cumhurbaşkanımız kendisine göstermiş oldu.

ÖZNUR ÇALIK (Malatya) - Yalan dört!

HAMZA DAĞ (Devamla) - Alın size bir yalan daha: Cumhurbaşkanımızın İsviçre'de 7 ayrı hesabı olduğunu kim söyledi? Bu yalan ortaya atılmadı mı?

MEHMET MUŞ (İstanbul) - 8 hesap, 8.

HAMZA DAĞ (Devamla) - 8 ayrı hesabı olduğu iddiası ortaya atıldı. Aynı şekilde, bugün de şimdi bazı belgeler sallanıyor, bazı belgeler ortaya çıkarılıyor ve bu belgelere baktığımızda... Biraz önce sayın grup başkan vekili de birtakım komplolardan bahsetti. Açıkçası ben çok fazla mafya filmi izlemem. Herhâlde kendisi mafya filmlerini bolca izliyor.

FUAT KÖKTAŞ (Samsun) - Belge yok, paçavra var ortada.

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - On beş yıldır, on beş yıldır izliyoruz!

ALİ ŞEKER (Kocaeli) - On beş yıldır yaşıyoruz, yaşıyoruz!

BURCU KÖKSAL (Afyonkarahisar) - Sayenizde yaşıyoruz, izlemiyoruz!

HAMZA DAĞ (Devamla) - Bu mafya filmleri sayesinde de hem İçişleri Bakanımızla alakalı hem bu süreçle ilgili iyi bir senarist olmuş.

BURCU KÖKSAL (Afyonkarahisar) - Sayenizde yaşıyoruz!

ALİ ŞEKER (Kocaeli) - Kaos düzeni yaşıyoruz!

HAMZA DAĞ (Devamla) - Arkadaşlar, açıkçası, eğer Man Adası bir devletse sayenizde Man Adası meşhur olmuş oldu. Man Adası size bir reklam ücreti verse yeri olacak. Biz de sizin sayenizde Man Adası'nı öğrenmiş olduk. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)

BURCU KÖKSAL (Afyonkarahisar) - Man Adası'nı meşhur eden sizsiniz.

MEHMET MUŞ (İstanbul) - Sayın Dağ, şeker TV yayınını kesti!

HAMZA DAĞ (Devamla) - Arkadaşlar, bakın, bununla kalmadı, Endonezya'da Açe'de tsunami gibi bir felaket yaşandı ve tsunami felaketi yaşandığında Açe'ye giden yardımlar birileri tarafından zimmete geçirildi iddiasını ortaya attınız ama yalandı yalan, bu da yalandı! Yıllar öncesinde Bosna-Hersek'te söylendiği gibi, aynı şeyi o zaman da söylediniz.

Yeni genel başkan heyecanlıydı, CHP'liler de heyecanlıydı. "Acaba on yıla yakındır süren AK PARTİ iktidarını yeni gelecek seçimde yıkabilir miyiz?" diyorlardı ve heyecanla birçok şey söylüyordu. 3 Eylül 2010'da "Tankın önüne ilk çıkan ben olurum." diyen Kılıçdaroğlu'na kader yıllar sonra aslında tankın önüne çıkma imkânı vermişti, böyle bir tarihî fırsat vermişti. 15 Temmuz gecesi yaşananlar ortada, her şeyiyle ortada arkadaşlar. (CHP sıralarından gürültüler)

BURCU KÖKSAL (Afyonkarahisar) - Senin Cumhurbaşkanın, Başbakanın neredeydi, ona bir cevap ver.

ÖZKAN YALIM (Uşak) - Bolu'nun tünellerine gel, Bolu'nun tünellerine!

HAMZA DAĞ (Devamla) - Kendisi bize anlattı. İzmir vekillerimiz burada; Genel Başkan Yardımcımız Nükhet Hotar'ın Başkanlığında biz Sayın Kılıçdaroğlu'nu ziyarete gittiğimizde kendisi bizzat anlattı. (CHP sıralarından gürültüler)

KEMAL ZEYBEK (Samsun) - Neredeydi? Neredeydi?

BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, lütfen müdahale etmeyelim.

HAMZA DAĞ (Devamla) - Lütfen Başkanım...

BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, bakın, Sayın Özel konuştuğunda dinledi herkes.

HAMZA DAĞ (Devamla) - Kendisi bizzat bunları anlattı. O gün havaalanına indiğinde, havaalanına o gün indiğinde darbe olduğunu kendisine söylediklerinde "Acaba böyle bir şey olabilir mi?" diye önce sorduğunu, daha sonra kendi korumalarının...

ALİ ŞEKER (İstanbul) - Başbakan tünele saklandı, tünele!

HAMZA DAĞ (Devamla) - ...o tankın başındaki komutanla konuştuklarını, tankın açıldığını ve kendisinin tankın açtığı yerden çıkarak Bakırköy Belediye Başkanının evine ziyarete gittiğini, orada da bu darbe gecesini izlediğini söyledi. Açıkçası güler misiniz, ağlar mısınız? (CHP sıralarından gürültüler)

Bir soruda da diyor ki televizyon programında...

ÖZKAN YALIM (Uşak) - Ya sen tünele gel, biraz da tünele gel, tünele gel!

HAMZA DAĞ (Devamla) - Bir televizyon programında da diyor ki Sayın Kılıçdaroğlu...

KAZIM ARSLAN (Denizli) - Tünele gel, tünele!

BURCU KÖKSAL (Afyonkarahisar) - Cumhurbaşkanı neredeydi?

ÖZKAN YALIM (Uşak) - Tünelde ne vardı, tünelde!

HAMZA DAĞ (Devamla) - ..."Tank mı vardı? Tank vardı da neredeydi tank?" Sokaklar tankla doluydu.

BURCU KÖKSAL (Afyonkarahisar) - Rıdvan Dilmen "Huber Köşkü'ndeydim Cumhurbaşkanıyla." diyor, onu söyle, ona gel.

HAMZA DAĞ (Devamla) - Yine, bir kulüp toplantısında "O gün oteller kapalıydı, onun için Bakırköy Belediye Başkanının evine gittim." Otele gitsen ne olur, Bakırköy Belediye Başkanının evine gitsen ne olur! O gün insanlar otellerden, evlerden sokaklara aktı ama siz sokaklardan evlere, otellere sığınmaya çalıştınız. (AK PARTİ sıralarından alkışlar, CHP sıralarından gürültüler)

ÖZKAN YALIM (Uşak) - Tünel ne oldu, tünel?

HAMZA DAĞ (Devamla) - Bakın arkadaşlar, 16 Nisan halk oylamasında hayır oyları çıksın diye, 16 Nisan halk oylamasında...

(AK PARTİ ve CHP sıralarından gürültüler, milletvekillerinin birbirlerinin üzerine yürümesi)

Arkadaşlar...