GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Avrupa'daki en kirli 10 şehrin 8'inin Türkiye'de olduğuna ve bunda doğa ile ormanlık alanların rant ve çıkar uğruna talan edilmesinin önemli bir rolü olduğuna ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:3
Birleşim:23
Tarih:15.11.2017

DİDEM ENGİN (İstanbul) - Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Avrupa'daki en kirli 10 şehrin 8'i Türkiye'de. Bu, çok ürkütücü bir oran. İstanbul ise Avrupa'daki en kirli metropol. Bu kirliliğin arkasında AKP döneminde doğanın ve ormanlık alanların rant ve çıkar uğruna talan edilmesinin önemli bir rolü olduğu da aşikârdır. AKP hükûmetleri sadece İstanbul'u rant uğruna taşlaştırmadılar, ülkemizin tüm kıyı bölgelerinde halkımızın denize girebileceği ve nefes alabileceği yer neredeyse kalmadı. İşte, kaçak yapılaşmayla yeşilin en güzel tonundan betonun grisine boğulan Uzungöl ve imara açılamasının ardından AKP'nin üzerinde tek bir yeşil alan, ot bırakmamaya yemin etmişçesine betonlaştırdığı Yassıada.

Kendi ülkesinde ağaçları yok eden ama Amerika'ya gittiği zaman parkları, bahçeleri dolaşan Başbakanımıza sesleniyorum: Hiç mi vicdanınız sızlamıyor. (CHP sıralarından alkışlar)