| Konu: | 14 Kasım Dünya Diyabet Günü'ne ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 22 |
| Tarih: | 14.11.2017 |
DİDEM ENGİN (İstanbul) - Teşekkürler Sayın Başkan.
Bugün, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü. Dünyada 1985 yılında 30 milyon olan diyabet hastası yani şeker hastası sayısı, 2015 yılında 415 milyona çıkmıştır. 2040 yılında ise bu sayının 642 milyona çıkmasından endişe edilmekte. Ülkemizde ise 2000 yılında yaklaşık 3 milyon olan diyabetli sayısının bugün 7 milyonu geçtiği tahmin ediliyor. Bu sayı, bir an evvel diyabet konusuna ciddiyetle eğilmemiz gerektiğinin en açık göstergesidir.
Diyabet hastası vatandaşlarımız ve aileleri Hükûmetten diyabet farkındalığının artırılması, diyabet hastalarına yönelik sosyal güvenlik şemsiyesinin genişletilmesi ve özellikle diyabetli çocuklarımızın hayatını kolaylaştıracak yeni teknolojilerin SGK tarafından karşılanmasını talep ediyorlar.
Tüm siyasi partiler bu konuya hassasiyet ve duyarlılık göstermeli. Hükûmet de bir an evvel bu talepleri dinlemeli ve gerekli önlemleri almalı.