GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Balıkesir'in Kepsut ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi ilçe binasında asılı bulunan Atatürk posterine yönelik saldırıyı şiddetle kınadığına ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:3
Birleşim:16
Tarih:01.11.2017

NAMIK HAVUTÇA (Balıkesir) - Sayın Başkan, bugün Balıkesir Kepsut ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi ilçe binamızda asılı bulunan Atatürk posterini yakma girişiminde bulunulmuş ve posterin büyük bölümü yanmıştır.

Ben buradan ülkemizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün posterine yönelik yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle, nefretle kınıyorum.

Kepsut Cumhuriyet Başsavcılığımızın, sokak kameralarını izleyerek bu hain saldırıyı gerçekleştiren... Ulusumuzun kurucusu, cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk'e karşı yapılan bu saldırıyı Türk milletinin hiçbir ferdinin kabul edemeyeceğini buradan ifade etmek istiyorum.

Son günlerde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, cumhuriyetimizin kurucularına yönelik, akademisyen sıfatlı bazı kişilerin de onlara saldırıda bulunduklarını buradan ibretle izliyoruz. Bunlara artık sessiz kalınmaması ve hak ettikleri cezayı almaları bu gibi fiillerin önüne geçecektir diyorum ve bir kez daha bu lanet saldırıyı kınıyorum.