GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: 1 Kasım 2015 seçimlerinin 2'nci yıl dönümüne, ve Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattının hayırlı olmasını dilediğine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:3
Birleşim:16
Tarih:01.11.2017

ALİ CUMHUR TAŞKIN (Mersin) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Bugün 1 Kasım, 2015 1 Kasımında yapılan genel seçimin 2'nci yıl dönümü. AK PARTİ, girdiği 5 genel, 3 yerel seçim, 3 referandum ve 1 Cumhurbaşkanlığı seçimini kazandı; Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde milletimize umut ışığı oldu. On beş yıllık iktidarı döneminde AK PARTİ eğitimden sağlığa, ulaştırmadan ekonomiye yaptığı yatırımlarla ülkemizi en az 3 kat büyüttü ve büyütmeye devam edecektir.

30 Ekim Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattı Bakü'de hizmete açıldı. Bu hat, üzerindeki ilk seferinde Kazakistan'dan aldığı tahıl yükünü Mersin Limanı'na taşımaktadır. Ülkemizin dünyaya açılan kapılarından biri olan Mersin Limanı'mızın ve Tarsus Yenice Lojistik Merkezi'mizin önemini daha da artıracak olan bu projenin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.