| Konu: | CHP grup başkan vekilliği görevini Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'a devrettiğine ve herkese teşekkür ettiğine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 14 |
| Tarih: | 26.10.2017 |
LEVENT GÖK (Ankara) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Sayın Başkan, onurla ve şerefle milletvekilliği görevini sürdürürken ayrıca partimizde de görev üstlenmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşadığım bir süreci noktalıyorum. Yaklaşık üç yıldır sürdürmüş olduğum 24'üncü Dönemin son yılından başlayarak 25 ve 26'ncı Dönem olmak üzere üç yıllık grup başkan vekilliği görevimi bugün sona erdiriyorum.
19 Kasım 2015 tarihinde yapmış olduğumuz grup başkan vekilliği seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi grup başkan vekilliğine seçilerek bir görevi üstlendik. Görev süremiz 19 Kasımda bitmesine karşın biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bugün kendi iç bünyemizde yapmış olduğumuz seçimlerle grup başkan vekillerimizi, Meclis başkan vekilimizi, idare amirimizi ve kâtip üyeleri belirledik. Elbette diğer arkadaşlarımız sırası geldiği zaman, Mecliste okunmak ve oylanmak suretiyle görevlerine başlayacaklar. Ancak grup başkan vekilliği kendi şahsımıza ait olan bir görev, yeni seçilen bir arkadaş olduktan sonra onu devretmek bizim siyasi nezaketimizin, kültürümüzün bir gereği. Bugün yapmış olduğumuz seçimlerde Sakarya Milletvekili Sayın Engin Özkoç, İstanbul Milletvekili Sayın Engin Altay ve Manisa Milletvekili Sayın Özgür Özel grubumuzdan yeterli teveccühü ve oyu alarak grup başkan vekili seçildiler. (Alkışlar)
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI VEYSEL EROĞLU (Afyonkarahisar) - Hayırlı olsun.
LEVENT GÖK (Ankara) - Biz de az önce kendi kullanmış olduğumuz grup başkan vekilliği odamızda devir teslim törenini gerçekleştirdik ve ben görevimi büyük bir mutlulukla değerli kardeşim Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'a devrettim ve onu aldık hep beraber Meclise getirdik. Sayın Başkanlığınıza vermiş olduğumuz dilekçede de belirtilmiş olduğu üzere grup başkan vekilliğinden ayrılmış bulunuyorum. artık bundan sonra Cumhuriyet Halk Partisinin 3'üncü grup başkan vekili olarak Sakarya Milletvekilimiz Sayın Engin Özkoç Cumhuriyet Halk Partisini temsil edecektir. Arkadaşıma bu görevinde başarılar dilerim ve ayrıca bugüne kadar beraber görev yapmaktan mutluluk duyduğum diğer arkadaşlarım Sayın Engin Altay ve Sayın Özgür Özel'e de huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu görevi yaparken Meclis bünyesinde gerek Meclis Başkanına gerek Meclis başkan vekillerine ve diğer partilerimizin, AK PARTİ'nin grup başkan vekilleri, Milliyetçi Hareket Partisinin grup başkan vekilleri, Halkların Demokratik Partisinin grup başkan vekilleri olmak üzere tüm grup başkan vekillerine, kendi milletvekillerimize ve diğer partilerin bütün milletvekillerine, ayrıca Meclis çalışmalarında bizlere yardımcı olan tüm çalışma arkadaşlarımıza, kavaslarımıza ve diğer bütün personelimize, her birinize huzurunuzda ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum.
Görev sırasında elbette kimi zaman heyecanlandık, kimi zaman sesimizin tonu yükseldi. Bu anlayış içerisinde görev yaparken amacımız kimsenin kalbini kırmak değil, tam tersine üstlendiğimiz görevi büyük bir sorumluluk duygusu içerisinde yapmaktı ama buna karşın yine de kalbini kırdığım arkadaşlarım varsa herkesten özür dilerim.
Bu tablo içerisinde tekrar hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarak yeni arkadaşımıza ve seçilen diğer grup başkan vekillerine başarılar dileyerek ve diğer bütün partilerdeki arkadaşlarımın her birine ayrı ayrı başarılar dileyerek görevimi sonlandırdığımı ve bu konuşma fırsatını verdiğiniz için de sizlere teşekkür ederek görevimden ayrıldığımı ifade ediyorum.
Hepinize saygılar sunuyorum. (Alkışlar)