| Konu: | 5 Eylül 2012 tarihinde yaşanan cephanelik patlaması duruşmasında bir şehit yakınına yapılan muameleye ve kamu görevlilerinin şehit yakınlarına ve gazilere karşı daha hassas davranmaları gerektiğine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 12 |
| Tarih: | 24.10.2017 |
BURCU KÖKSAL (Afyonkarahisar) - Sayın Başkan, seçim bölgem Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012 tarihinde yaşanan cephanelik patlaması sonucu 25 askerimiz şehit oldu. Bugün de bu patlamanın davasının Afyonkarahisar'da görülen duruşmasında 25 askerimizin aileleriyle beraberdik fakat duruşma çıkışı ne yazık ki çok üzücü bir olay yaşadık. Bir şehit yakının mahkeme heyetine sormuş olduğu bir soru üzerine mahkeme savcısı tarafından "Atın bunları dışarı." şeklinde azarlandığını, bu şekilde hitap edildiğini gördük. Beş yıldır adalet arayan şehit yakınlarına bu şekilde muamele edilmesi hepimizi derinden üzdü.
Kamu görevlilerinin özellikle görevlerini yaparken şehit yakınlarına ve gazilere karşı daha hassas, daha nezaketli, daha hak ettikleri gibi davranmaları gerektiğini düşünüyoruz. Yaşanan bu üzücü olayın tekrar yaşanmamasını ve şehit yakınları ve gazilere herkesçe hak ettikleri değerin verilmesini diliyoruz.