Konu: | Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı münasebetiyle |
Yasama Yılı: | 2 |
Birleşim: | 110 |
Tarih: | 18.06.2017 |
BEDİA ÖZGÖKÇE ERTAN (Van) - Teşekkür ediyorum.
Hükûmete soruyorum: Birleşmiş Milletler İfade Özgürlüğü Özel Raportörü geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye yaptığı ziyarete ilişkin gözlemlerini açıkladı. Raportör, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyinde yaptığı sunumda Türkiye'nin tam olarak sınırının nereye kadar vardığı belli olmayan belirsiz bir terörle mücadele yasasını gerekçe yaparak gazetecileri, sanatçıları, yazarları, akademisyenleri tutukladığını, basın kuruluşlarını kapattığını, filmleri yasakladığını ifade etmiştir.
Ayrıca Raportör David Kaye, mevcut uygulamalarla Türkiye'nin 82 Anayasası'nın da gerisine düştüğünü belirtmiştir.
Bu noktada, söz konusu rapora yönelik Hükûmetin yanıtı ne olmuştur? Sürekli eleştiri getirilen Terörle Mücadele Yasası'na dair bir düzenleme yapılacak mıdır? Raportörün de talep ettiği üzere birinci yılına girmek üzere olan OHAL uygulaması ne zaman sonlandırılacaktır?