| Konu: | Kürdistan kelimesini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Kürtlerin yaşadığı bir bölgeyi tarif etmenin ötesinde bir egemenlik yetkisinin kullanımı şeklinde ya da Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde egemen bir yönetimin var olduğu kanısını uyandıracak şekilde kullanmayı doğru bulmadığına ilişkin konuşması |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 107 |
| Tarih: | 15.06.2017 |
BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, Anayasa'mızın "İdarenin kuruluşu" başlıklı bölümünün altında merkezî idare ve mahallî idareler düzenlenmiştir. Merkezî idare, Anayasa'nın 126'ncı maddesinde, mahallî idareler de Anayasa'nın 127'nci maddesinde düzenlenmiştir. Bunun dışında farklı bir idareye atıf yapan ya da farklı bir idare şeklini düzenleyen herhangi bir madde bulunmamaktadır.
"Kürdistan" kelimesini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Kürt kardeşlerimizin yaşadığı bir bölgeyi tarif etmenin ötesinde bir egemenlik yetkisinin kullanımı şeklinde ya da Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde egemen bir yönetimin var olduğu kanısını uyandıracak şekilde kullanmayı doğru bulmuyorum.
MEHMET EMİN ADIYAMAN (Iğdır) - Kim öyle kullanıyor Sayın Başkan?
BAŞKAN - Doğru bulmuyorum.
Sayın Yıldırım'ın biraz önce yapmış olduğu açıklama aslında konuya bence açıklık getirdi, öyle görüyorum. Genel Kurulun bu konudaki hassasiyetini de dikkate alarak ben bütün milletvekili arkadaşlarımı, bütün siyasi parti gruplarını bu konuda birbirlerine daha duyarlı olmaya davet ediyorum.