GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: İzmir Aliağa'da Şakran Kadın Cezaevinde yapılan bazı uygulamalara ve Menemen'de sadece "hayır" çıktı diye ve protesto ettikleri için öğrencilerin tutuklanmasına ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:2
Birleşim:96
Tarih:24.05.2017

ATİLA SERTEL (İzmir) - Sayın Adalet Bakanına seslenmek istiyorum: İzmir Aliağa'da Şakran Kadın Cezaevinde sadece "hayır" çıktı diye, protesto eden genç kızlarımız, öğrenci genç kızlarımız orada soyularak arandılar, bu mu adaletiniz? Orada insanları çırılçıplak arama, bu mu adaletiniz sizin? Menemen'de sadece "hayır" çıktı diye ve protesto ettikleri için tutuklanan öğrencilerin geleceğini karartmak mı sizin adaletiniz? Nasıl bir Adalet Bakanısınız?

Ben gidiyorum oraya. O çocuklar sınavlarına giremiyorlar. 19-20 yaşında üniversite öğrencileri, hiçbir suçları yok, ellerinde hiçbir suç aleti yok, hiçbir şey yok. Sadece slogan attılar diye tutuklamak mı sizin adaletiniz? Bunu Sayın Bakan açıklasın. Adalet buysa gerçekten sizin adaletiniz... (CHP sıralarından alkışlar)

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)