| Konu: | İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ile Ankara Milletvekili Levent Gök'ün sataşma nedeniyle yaptıkları konuşmaları ve İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu Demir ile Mardin Milletvekili Mithat Sancar'ın yaptıkları açıklamaları sırasında şahsına sataşması nedeniyle konuşması |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 96 |
| Tarih: | 24.05.2017 |
HAMZA DAĞ (İzmir) - Sayın Başkanım, eğer sürem yeterli olmazsa ek süre talebim olacak çünkü herkesin benimle ilgili söylediği sözler oldu.
Bakın, söylediğim söz çok basitti, dedim ki: Nasıl burada biz dünya görüşüne sahip insanlar isek -onlar da uzaydan gelmediler, aynı sınıflarda okuduk, aynı sıralarda okuduk- yargı içinde de dünya görüşü olan insanlar olacaktır, vardır da. Verdiğiniz örnekler var, bende de onlarcası var ama 2 tanesini vereyim: Cumhuriyet Halk Partisi 2011 3'üncü sıra milletvekili adayı Gülşehir ilçe başkanının -ama ben sizin gibi yapmayacağım, isim vermeyeceğim- kendisi ve kardeşi şu anda hâkim ve savcı. Evet, söylediğim şey aynı. Her partiden, her düşünceden, her mensubiyetten olabilir.
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - 800'e 2.
MEHMET ŞÜKRÜ ERDİNÇ (Adana) - Onlarca var, 2 tane örnek verildi.
HAMZA DAĞ (Devamla) - Bakın, AK PARTİ döneminde alınmış milletvekili adayı ve ilçe başkanı olarak...
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - 800'e 2.
HAMZA DAĞ (Devamla) - Çokça var, ben sadece şu anda bunları verdim.
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Onun da kayınpederi AK PARTİ'li.
HAMZA DAĞ (Devamla) - İsim de vermem, yakışık da almaz; o hâkimler savcılar için de kötü. Şu kürsüde onların isimleri konuşulduğu an o adliyede neyle karşı karşıya oldukları... Sizin bahsettiğiniz isimler için de söylüyorum, oraya yazmış olduğunuz isimler için de söylüyorum; bunları burada konuştuğumuz zaman o adliyelerde "Senin ismin Mecliste konuşulmuş." diye yaşamış oldukları sıkıntıları ben bildiğim için bunu yakışık görmüyorum, yakışıksız görüyorum. Keşke, bunu yapmasaydınız. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)
Bakın, "Gensoruyla ilgili konuşmadı." diyorsunuz. Değerli arkadaşlar, gensoru şu, gensoru metni şurada, bir buçuk sayfa. Ben bu bir buçuk sayfanın her kelimesine cevap versem yirmi dakika ne anlatacağım? Gensorunun gensoruluğu yok zaten. Hep dediğimiz bir şey var: Gensoruyu ne yazık ki yalama hâline getirdiniz. Şu gensoruyu dahi çalışamayacak, şu gensoruyu dahi önemli bir şekilde sayfalara dercedemeyecek bir grubunuz var. Öncelikle siz grubunuzu bir sorgulayın, grubunuzun çalışanlarını bir sorgulayın. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)
Bakın, ben MAZLUMDER'le ilgili... Geçmişimde MAZLUMDER yöneticiliği var, o zaman MAZLUMDER'le ve insan haklarıyla ilgili mücadelemiz çok daha farklıydı. (CHP sıralarından gürültüler) Ama ne yazık ki, ne yazık ki MAZLUMDER'le ilgili...
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN - Tamamlayın lütfen Sayın Dağ.
Buyurun.
HAMZA DAĞ (Devamla) - Şimdi, MAZLUMDER veya insan haklarıyla ilgili benim kendi...
BARIŞ YARKADAŞ (İstanbul) - İhraç ettiniz, darbeyle MAZLUMDER'de de el değiştirttiniz.
MUSTAFA SEZGİN TANRIKULU (İstanbul) - Sayın Başkan...
MAZLUMDER ne oldu şu an, onu söyle?
BARIŞ YARKADAŞ (İstanbul) - Darbe yaptınız MAZLUMDER'de!
MUSTAFA SEZGİN TANRIKULU (İstanbul) - Ne oldu?
HAMZA DAĞ (Devamla) - MAZLUMDER olması gereken yerde Sezgin Bey, sizin gibiler yüzünden MAZLUMDER olması gereken yerde!
MUSTAFA SEZGİN TANRIKULU (İstanbul) - Ne oldu MAZLUMDER, onu söyle, onu söyle? Nerede MAZLUMDER? Nerede MAZLUMDER, onu söyle?
HAMZA DAĞ (Devamla) - Ne yazık ki insan haklarını kendi ideolojik zihniyetinizin arkabahçesi hâline getirdiniz, onun için bunlar yaşandı.
MUSTAFA SEZGİN TANRIKULU (İstanbul) - MAZLUMDER nerede, MAZLUMDER?
HAMZA DAĞ (Devamla) - Keşke bunları yapmasaydınız. Keşke kendi ideolojinizin arkabahçesi yapmasaydınız MAZLUMDER'i, insan haklarını.
MUSTAFA SEZGİN TANRIKULU (İstanbul) - Nerede şu anda MAZLUMDER? Nerede MAZLUMDER?
HAMZA DAĞ (Devamla) - MAZLUMDER konusunda saatlerce... Burada iki dakikada anlatacağım şey değil. (CHP sıralarından gürültüler)
BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, lütfen dinleyelim.
MUSTAFA SEZGİN TANRIKULU (İstanbul) - MAZLUMDER'e daha dayanamadınız!
HAMZA DAĞ (Devamla) - Saatlerce MAZLUMDER'i de, insan hakları faaliyetlerini de, insan haklarıyla ilgili kararları da hepsini anlatabilecek yeterliliğe de sahibim, iki dakikada bunları anlatacak değilim.
İşin doğrusu biz burada söylediğimiz sözlerin tamamen arkasındayız ve bundan sonra da diyoruz ki: 15 Temmuzdan sonra yaşamış olduğumuz olağanüstü bir süreç var, olağanüstü bir dönem var, olağanüstü bir gece yaşadık ve inşallah, sizin dediğiniz gibi, biz iktidara gelip önceki iktidar heveslilerinin yaptığını yapmadık, yapmayacağız, bundan sonra da yaptırmayacağız.
Hepinizi saygıyla selamlıyorum. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)