GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Ankara Milletvekili Levent Gök'ün (11/15) esas numaralı Gensoru Önergesi üzerinde CHP Grubu adına yaptığı konuşması sırasında şahsına sataşması nedeniyle konuşması
Yasama Yılı:2
Birleşim:96
Tarih:24.05.2017

RAMAZAN CAN (Kırıkkale) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.

Öncelikle, o teklife imza atan arkadaşları bir suç işlemiş gibi göstermek tamamen bühtandır.

MUHARREM ERKEK (Çanakkale) - Hukuki ve siyasi sorumluluğunuz var.

RAMAZAN CAN (Devamla) - Tamamen bühtandır.

Ayrıca, bir hukukçu grup başkan vekiline hiç yakıştıramadım. Milletvekilleri kanun teklifine...

ALİ ŞEKER (İstanbul) - Savcı yazmış, savcı, hem de FETÖ'cü olmayan bir savcı yazmış.

RAMAZAN CAN (Devamla) - Sayın Başkanım...

Milletvekilleri kanun teklifine... Tamamen İç Tüzük'ten kaynaklanan bir hukuki hak nedeniyle bunu kullanırlar; kullanmışlardır ve kullanmış oldukları kanun teklifi Komisyondan geçmiştir, Komisyonda Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri de vardır; Genel Kurula gelmiştir, Genel Kurulda da Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri vardır. Kaldı ki bu teklife Cumhuriyet Halk Partili milletvekillerinin destek verdiği de görülmüştür. Buradan hareketle, bir kanun teklifinin yasalaşmasının şartları bellidir. Bu kanun teklifi yasalaştıktan sonra, burayı herhangi bir örgütle ilişkilendirmek doğru değildir, haksızlıktır.

Ben, aslında, burada Sayın Başkanın... 15 Temmuz gecesi hep beraber, Sayın Levent Başkan da buradaydı, bizler, milletvekili olarak da buradaydık; bu alçak FETÖ terör örgütüne karşı da burada millî iradeyi hep beraber savunduk. Milliyetçi Hareket Partisi grup başkan vekilleri de buradaydı, Cumhuriyet Halk Partisi grup başkan vekilleri de buradaydı. Tarihe not düştük, yine de tarihe not düşeriz ama buradan siyasi bir çıkar devşirmeye heveslenmek doğru değildir, bu noktada milletvekillerini de rencide etmek doğru değildir. Kaldı ki kanun çıktıktan sonra uygulamada yanlışlıklar varsa yeni bir kanun teklifiyle düzeltilebilir, uygulamada yanlışlıklar, problemler varsa hep beraber burada tartışabiliriz. Buradan siyasi bir nemalanmaya, siyasi bir rant devşirmeye kalkmak doğru değildir.

Ben Sayın Grup Başkan Vekilimizi yanlış anlaşıldığı nedeniyle tekrar açıklamaya davet ediyor, hepinizi, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)