GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Amasya Milletvekili Mehmet Naci Bostancı'nın CHP grup önerisi üzerinde yaptığı konuşmasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:2
Birleşim:92
Tarih:16.05.2017

ENGİN ALTAY (İstanbul) - Teşekkür ederim.

Sayın Başkanım, herhâlde Sayın Bostancı da bizim grup önerimizi okumamış, öyle anlıyorum. Zira bizim derdimiz 3 tane sapığın söylediği bu sözler üzerinden bir feveran etmek falan değil, Atatürk'ün buna ihtiyacı yok. Ben isimlerini bile anmak istemiyorum. Bizim buradaki derdimiz, meramımız şudur: Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumunda çeşitli yaz kampları, sosyal etkinlikler ve benzeri isimler altında bu sapıkların bu yurtlarda, bu öğrencilere konferans ve seminer vermeleridir. Bunun doğru olmadığını düşünüyoruz. Bu ve benzeri olayların Türkiye genelinde çok yaygın olduğuna dair bilgi, duyum ve kanaate sahip olduğumuz için bunun araştırılmasının gerekli olduğunu yüce Meclisin takdirine sunuyoruz. Mesele 3 tane sapık laf etti diye Meclisin gündemini işgal etmek değil ama şuna da katılmayız tabii ki: "Ee, bunlar sapıktır, ediversin." de diyemeyiz.

MEHMET NACİ BOSTACI (Amasya) - Hayır hayır.

ENGİN ALTAY (İstanbul) - Bu memlekette Atatürk'e küfür ettirmeyiz, bunun da altını çizmek istiyoruz. (CHP sıralarından alkışlar) Bence bunu sizin, bizden daha yüksek bir sesle haykırmanız gerekir.

Teşekkür ediyorum.