| Konu: | Almanya'da Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine bağlı imamlarla ilgili casusluk iddialarına, DİTİB ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında statüsel bir bağ olup olmadığını öğrenmek istediğine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 71 |
| Tarih: | 16.02.2017 |
MURAT BAKAN (İzmir) - Sayın Başkan, Avrupa, bilhassa Almanya üç aydır Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine bağlı imamların casusluk iddialarıyla çalkalanıyor. Ben bu iddiaları daha önce yazılı soru önergesiyle Sayın Başbakana sormuştum, Almanya Başbakanı Sayın Merkel de Cumhurbaşkanını ziyaretinde dile getirmişti. Şimdi ise 4 Türk imamının evine casusluk gerekçesiyle baskın yapıldığını öğreniyoruz.
Sayın Başbakana soruyorum: DİTİB ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında statüsel bir bağ var mıdır? Ülkemiz ile Almanya arasında barış köprüsü olması gereken, Yunus'u, Hacı Bektaş Veli'yi, Mevlâna'yı, Anadolu hümanizmasını anlatması gereken ve oradaki Türklerin entegrasyonuna katkıda bulunması gereken imamlarımıza herhangi bir devlet kurumundan bu yönde bir çağrı olmuş mudur? Eğer böyle bir çağrı olmuş ise, Almanya'da devletimiz ve milletimiz aleyhine birtakım faaliyetler var ise bunun muhatabı olan Alman makamları yerine, dinî değerlerimizi anlatmak ve korumakla yükümlü imamlarımıza niye çağrı yapılmış ve onlar töhmet altında bırakılmıştır?
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)