GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Uşak'ın Eşme ilçesinin Güllü köyünde yaşanan elektrik sıkıntısının çözülmesini talep ettiğine, işsizlik oranlarında son on yılın zirvesine ulaşıldığına ve Hükûmetin işsizliği azaltmak adına hiçbir şey yapmadığına ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:2
Birleşim:71
Tarih:16.02.2017

ÖZKAN YALIM (Uşak) - Teşekkür ederim Sayın Başkanım.

Sayın Başkanım, Uşak Eşme ilçesi Güllü köyünde, 1.900 nüfuslu köyde maalesef sık sık elektrik kesintileri -sadece bu köyde- olmaktadır çünkü sıkıntı trafolardan meydana gelmektedir. Trafolar çok eski olduğundan dolayı, dağıtıcı firma yatırım yapmadığından dolayı köyde elektrik sıkıntısı maalesef had safhadadır. Bununla ilgili, buradan Enerji Bakanlığına sesleniyorum: Gereğinin bir an önce yapılıp Güllü köyünün elektrik sıkıntısının çözülmesini talep ediyoruz.

Diğer taraftan, bugün itibarıyla işsizlik verileri açıklandı, son on yılın zirvesine ulaşıldı. Yani işsizlik bugün itibarıyla 12,1 oldu. Hükûmet işsizliği azaltmak adına hiçbir şey yapmamaktadır. Ekonomi bitmiştir, firmalar batıyor, esnaf batıyor, çiftçi, köylü çok fena mağdur durumda. Bu kadar problem varken AKP'nin tek derdi "referandum" oldu. Onun için bu haksızlığa hayır diyoruz.

Hepinize saygılar sunuyorum.