| Konu: | Serbest Bölgeler Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı münasebetiyle |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 68 |
| Tarih: | 09.02.2017 |
TAHSİN TARHAN (Kocaeli) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.
Yaklaşık üç gündür milletvekili arkadaşlarımızla birlikte Serbest Bölgeler Kanunu Tasarısı'yla ilgili olarak fikirlerimizi beyan ettik. Sayın Bakan hem Komisyon sürecinde hem de burada sorularımıza cevap vermedi. Güzel bir söz var: Söylediklerinizi duyurmak için kimseyi kolundan tutmayın çünkü insanlar sizi dinlemeye istekli değilse onları tutacak yerde çenenizi tutmanız daha hayırlıdır. Ben de bu yasayla ilgili susuyorum, oyumun rengini açıklıyorum.
Değerli milletvekilleri, herhâlde bir halk oylaması olacak, inşallah. İnşallah diyorum çünkü 339 milletvekili olarak yangından mal kaçırır gibi kabul ettiğiniz Anayasa değişikliğini tek adam üç haftadır kabul etmiyor, bekletiyor, galiba kendisi yeniden yazacak. Ee, işte tek adama her şeyi teslim etmek böyle acayip bir şey.
ŞAHİN TİN (Denizli) - Ne alakası var?
RADİYE SEZER KATIRCIOĞLU (Kocaeli) - Allah Allah!
TAHSİN TARHAN (Devamla) - Amma er ya da geç bir halk oylaması olacak.
RADİYE SEZER KATIRCIOĞLU (Kocaeli) - Okuyor, okuyor 18 maddeyi.
TAHSİN TARHAN (Devamla) - Olsun, halk neylerse güzel eyler, hayırlı eyler ve halk, yüzyılların süzgecinden geçerek gelen evrensel hukuk kazanımını kadıya teslim etmemek için "Hayır." diyecek. (CHP sıralarından alkışlar) Halk zalimin karşısında, mazlumun yanında olduğunu göstermek için "Hayır." diyecek. Halk yoksulun daha yoksul, din tacirlerinin üretmeden daha zengin olmalarına "Dur." demek için "Hayır." diyecek. (CHP sıralarından "Hayır." sesleri)
RADİYE SEZER KATIRCIOĞLU (Kocaeli) - Tabii tabii, bu köprüler kendi kendine oldu.
TAHSİN TARHAN (Devamla) - Halk, arsızın, hırsızın, tecavüzcü severlerin korunup kollanmadığı, şeffaf bir yönetim için "Hayır." diyecek. (CHP sıralarından "Hayır." sesleri) Halk, yüce devletini, özgürlüğünü, kişiliğini bir kişiye ipotek etmemek için "Hayır." diyecek. (CHP sıralarından "Hayır." sesleri) Halk, işini, aşını kaybetmek için "Hayır." diyecek.
ADNAN BOYNUKARA (Adıyaman) - Metni okuyamıyorsun, metni, metni!
TAHSİN TARHAN (Devamla) - Halk, kiminle dost, kiminle düşman olduğunu bilmek için "Hayır." diyecek. (CHP sıralarından "Hayır." sesleri) Halk, bırakın torununu, torununun torununu da daha şimdiden borçla bırakmak için "Hayır." diyecek. Halk, şiddetin yerine barışın, ötekileştirmenin yerine kardeşliğin, diktatörlüğe karşı demokrasinin güzelliğini ve huzurunu yaşamak için "Hayır." diyecek. (CHP sıralarından "Hayır." sesleri)
HİKMET AYAR (Rize) - Halk ne derse kabul mü?
TAHSİN TARHAN (Devamla) - Dedik ya halk neylerse güzel eyler, hayırlı eyler ve ben de halkımızın "Hayır." kervanına onurla, sevgiyle, coşkuyla katılıyor, "Hayır." diyorum, sizi de "Hayır."a davet ediyorum. (CHP sıralarından alkışlar) O zaman hayırlar saf ola, şerler defola!
Eyvallah. (CHP sıralarından alkışlar)