| Konu: | Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkan Vekili Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in ölümünün 1'inci yıl dönümüne ve hayatını kaybeden Gençlerbirliği Spor Kulübünün eski Başkanı İlhan Cavcav'a Allah'tan rahmet dilediğine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 65 |
| Tarih: | 22.01.2017 |
MUSTAFA ALİ BALBAY (İzmir) - Sayın Başkan, sevgili arkadaşlar; Kamer Genç'in ölümünün 1'inci yılında biz de kendisine sevgiyle anıyoruz. Kamer Genç, gerçekten mücadelenin insanıydı; yerine göre kendini de muhalefet edebilen, doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebilen çok önemli bir arkadaşımızdı. 12 Eylülün hemen sonrasında Danışma Kuruluna seçildi. O, en zor günde bile muhalefet etmesini bildi. Danışma Kuruluna seçildi, sonra o Danışma Kurulu Kamer Genç'in milletvekili adaylığını veto etti ama Kamer Genç yılmadı, yine siyasi tarihimizdeki yerini aldı. Hep soyadı gibi yaşayacak diyorum.
İlhan Cavca'a da Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. İlhan Cavcav, şehir kulüplerinin başarılı olabileceğini, ülke çapında sadece sermayeyle bu işin olmayacağını, yürekle de olacağını göstermiş önemli bir futbol insanıdır. Ona da Allah'tan rahmet diliyoruz, bütün yakınlarına ve spor camiasına başsağlığı diliyoruz.
BAŞKAN - Teşekkür ederim.