GENEL KURUL KONUŞMASI
| Konu: | Rize'de Atatürk heykelinin kaldırılmasıyla ilgili Rize Valiliği ya da Hükûmetten bir açıklama talep ettiğine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 45 |
| Tarih: | 22.12.2016 |
ENGİN ALTAY (İstanbul) - Teşekkür ederim.
Sayın Başkanım, bugün öğleden sonra itibarıyla sosyal medyada çok yoğun bir tepki var yani şöyle: Biraz önce Bursa Milletvekilimiz Sayın Erkan Aydın da gösterdi. Rize'de meydandaki bir Atatürk heykeli, çok şükür Saddam'ın heykelinin yıkıldığı gibi yıkılmamış yani yerlere devrilmemiş ama bir heykel kaldırılması olayı... Biz, bunun, kasten tümüyle kaldırılacağını aklımıza dahi getirmek istemiyoruz.
BAŞKAN - Elbette.
ENGİN ALTAY (İstanbul) - Şüphesiz, Rize Valiliğinin bir gerekçesi vardır. Yalnız, kamuoyunu ve sosyal medyadaki infiali rahatlatmak açısından Rize Valiliğinden ya da Hükûmetten bu konuda bir açıklama, izahat talep ediyoruz.
Arz ederim efendim.
BAŞKAN - Teşekkür ederim.