GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: CHP Grubu olarak, terörle mücadelede Hükûmetin alacağı tedbirlere ve Meclisten geçireceği çalışmalara fırsat tanımak amacıyla bütçenin görüşme süresini kısaltarak Hükûmete imkân ve zaman yaratmayı önerdiklerine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:2
Birleşim:37
Tarih:11.12.2016

ENGİN ALTAY (İstanbul) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Bütçenin görüşmelerinin daha beş altı günü var. Türkiye'nin, içinde bulunduğumuz şartlarda bir güne dahi tahammülü yok. Bir millî politika oluşturma ihtiyacı çok açık bir biçimde ortada durmaktadır. Terörle mücadelede, terörün minimize edilmesinde, varsa Hükûmetin alacağı tedbirlere ve Meclisten geçireceği çalışmalara fırsat tanımak amacıyla bütçenin görüşme süresini kısaltarak Hükûmete Mecliste imkân ve zaman yaratmayı Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak önermekteyiz.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Buyurun, tamamlayın Sayın Altay.

ENGİN ALTAY (İstanbul) - Hükûmetin Mecliste gerçekleştireceği çalışmalara, varsa Meclisten taleplerini yerine getirmek amacıyla ve bir millî politika oluşturmak bakımından buna ihtiyaç olduğunu düşünmekteyiz. Grup olarak bu önerimizi Meclisteki bütün siyasi partilere ve Hükûmete yapmayı bir millî görev saymaktayız.

Arz ederim efendim.

BAŞKAN - Çok teşekkür ediyorum Sayın Altay, bu güzel çağrınız için.