GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in 433 sıra sayılı 2017 Yılı Bütçe Kanunu Tasarısı ile 434 sıra sayılı 2015 Yılı Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın üçüncü tur görüşmelerinde CHP Grubu adına yaptığı konuşmasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:2
Birleşim:34
Tarih:08.12.2016

MEHMET MUŞ (İstanbul) - Sayın Başkan, teşekkür ediyorum.

Ben burada Hükûmet, grup ayrımını yapabilirim. Levent Bey'in sözümü kesmesi de hiç şık olmadı yani nezaket içerisinde olmadı. Biz burada beraber çalışıyoruz, beraber görev yapıyoruz yani cümlemi tamamlamama bile bir fırsat vermedi. Tabii ki burada Hükûmete yönelik eleştiriler var, Hükûmet onlara cevap verecektir. Benim burada söylediğim kendisinin, AK PARTİ'nin ya benim olacaksın ya da batacaksın mantığı vardır. Burada parti grubumuz söz konusudur. Kaldı ki Hükûmet bu parti grubundan çıkmıştır. AK PARTİ'nin Hükûmetidir ama özellikle parti grubumuzun böyle bir mantığı olduğunu, partimizin böyle bir mantığı olduğunu söylüyor. Bunu kesinlikle reddettiğimizi ifade etmek istiyorum.

Biz iktidara geldiğimiz günden itibaren serbest piyasa ekonomisini işletmiş olan bir partiyiz ve bu serbest piyasa ekonomisinin kendine göre şartları, kendine göre bir mantığı vardır ve bu mantık içerisinde piyasa işler. O açıdan iddia ettikleriyle alakalı zaten Sayın Bakan bunlara cevap verecektir, bu ithamlarına fakat şunu hatırlatmak isterim: Adalet ve Kalkınma Partisi dönemlerinde hava yolu halkın yolu olmuştur. Uçak kullanan vatandaşlarımızın sayısına bir bakalım, biz ilk iktidara geldiğimizden bugüne uçak kullananlara ve maliyetlerine bir bakalım, yolcu maliyetine bir bakalım.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Sözlerinizi tamamlayınız Sayın Muş.

MEHMET MUŞ (İstanbul) - Aslında bu anlamda da Adalet ve Kalkınma Partisinin parti politikaları olarak hava yolu taşımacılığını nereden nereye getirdiği ortadadır ve şunu da belirtip sözlerimi sonlandıracağım: Türk Hava Yolları üst üste dört yıldır Avrupa'nın en iyi hava yolu şirketi seçilmektedir. Bu, millî bir değerdir, bu, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir şirketidir, bununla da hepimizin gurur duyması gerekir diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim.