| Konu: | Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş'ın sataşma nedeniyle yaptığı konuşması sırasında CHP Grubuna sataşması nedeniyle konuşması |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 15 |
| Tarih: | 02.11.2016 |
LEVENT GÖK (Ankara) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; biz ana muhalefet partisiyiz, diğer partiler de muhalefet partisi. Burada, iktidar partisinin hem milletvekilleri var hem de iktidar partisinden seçilmiş bir Bakanlar Kurulu var. Bakanlar Kuruluna yaptığımız tüm eleştirileri iktidar partisinin grup sözcüleri nedense hepsi üzerlerine alıyorlar, sanki bakanların yaptıkları hataları kendileri yapmış gibi cevaplandırmaya çalışıyorlar. Burada bir hükûmet varsa yasama organı nerede? Yasama sizseniz yürütme kimde?
TÜRABİ KAYAN (Kırklareli) - Yürütme ile yasamayı bilmiyorlar, aradaki farkı bilmiyorlar.
LEVENT GÖK (Devamla) - Değerli arkadaşlar, yürütme ile yasama bu kadar iç içe geçebilir mi?
MUSTAFA ELİTAŞ (Kayseri) - Parlamenter sistem...
LEVENT GÖK (Devamla) - Değerli arkadaşlar, hepinize soruyorum. Sizlere de sataşıyorum: Yani yasama ile yürütme birbirine geçebilir mi? Ama AKP Grubu ile yürütme beraber, birbirine geçmiş, bir söz söyleyenin hemen üzerine atlıyorlar, alınıyorlar. Nedir bu alınganlık? Buradaki milletvekilleri bütün gerçekliği ortaya koyacaklardır, eleştiride bulunacaklardır. Sizler bu eleştirilere tahammül etmek durumundasınız yani şu imam konusunu bir anlatamadınız şurada. Hepimiz merak ediyoruz. Bunun için çıktığınızı zannettik ama bu konuya giremediniz. Ben, bu konuyu şahsileştirmek istemiyorum arkadaşlar yani böyle bir konu varsa, Sayın Elitaş da anlatmak istemiyorsa onun bileceği iştir ama kafamızda tereddütlerin oluşması da doğaldır bundan sonra. O kendisinin bileceği bir iştir.
Şimdi, böyle bir tabloda -hiç olmazsa HDP Grubuna bakayım, onlar da "Bize sataşıyor." demezler ama- ben, yasama ile yürütmenin ayrı kalmasını istiyorum Sayın Başkan. Yürütmeye yönelttiğimiz eleştirilere iktidar partisi cevap veremez. Yürütmede Sayın Bakan var, kalkar, buradan cevap verir, biz de karşılığını veririz. Bu ilişkinin böyle olması gerekir ve tüm konularda, Sayın Elitaş siz de iktidar partisinin bir grup sözcüsü olarak lütfen yapılan bütün eleştirileri, sert eleştirileri iktidara muhalefetin akılcı yaklaşımlarının bir tavsiyesi olarak alın ve onu iktidarınızla lütfen paylaşın.
Saygılar sunarım. (CHP sıralarından alkışlar)
BAŞKAN - Teşekkür ederim.