| Konu: | İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım'ın 412 sıra sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin tümü üzerinde şahsı adına yaptığı konuşmasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 6 |
| Tarih: | 12.10.2016 |
LEVENT GÖK (Ankara) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
15 Temmuzu, öncesini ve sonrasını doğru anlamak hepimizin başlıca sorumluluğunda olan bir konu. Bu konunun ciddiyeti ve önemine ulaşanlar, bunun, 15 Temmuzda yaşanan o darbe teşebbüsünün yarattığı travmayı Türkiye'de en iyi yorumlayacak durumda olanlar siyasetçiler olmalıdır. Bu tablo karşısında AKP'nin, özellikle sözcülerinin, kendi yarattıkları ve himaye ettikleri ama sonradan kendilerine doğrudan doğruya tehdit oluşturan bir FETÖ örgütlenmesi karşısında, FETÖ'yle hiçbir bağı olmamasına karşın o gün burada, Meclisin bombalanmasında canı pahasına, canlarını ortaya koyan bütün diğer partilerdeki milletvekillerine yapacağı en büyük saygısızlık, o darbe teşebbüsünde buluşan bütün siyasetçilerden ayrı tutarak AKP'yi bir kenarda tutmak, diğerlerini dışlamaktır. Böyle bir üslubu kabul etmiyoruz.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
LEVENT GÖK (Ankara) - Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak FETÖ'nün de, her türlü darbe girişiminin de karşısındayız. Biz AKP'yi iktidardan uzaklaştırmak istiyoruz, evet, doğrudur ama meşru sınırlar içerisinde, millî egemenliğin sınırları içerisinde, halk oyuyla uzaklaştırmak istiyoruz.
BAŞKAN - Teşekkür ediyoruz.
LEVENT GÖK (Ankara) - FETÖ'yle bizim asla yakından uzaktan ilgimiz yoktur ama FETÖ'yle yakından uzaktan ilgisi olan AKP'nin dahi uğradığı bu darbe teşebbüsünde en başta Cumhuriyet Halk Partililer canlarını ve bütün her şeylerini ortaya koymuşlardır. Bunları ifade etmek istiyorum. (CHP sıralarından alkışlar)