GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı münasebetiyle
Yasama Yılı:1
Birleşim:43
Tarih:24.02.2016

LEVENT GÖK (Ankara) - Komisyonlar baypas, Meclis baypas, Anayasa baypas! Böyle bir şey olmaz Sayın Başkan! Lütfen, buna alet olmayalım!

Bakın, şimdi, Sayın Komisyon Üyesi yine çok enteresan bir konuya parmak bastı. Diyor ki: "Bu konu İç Tüzük'te yer alıyor ama artık uygulanma olanağı yoktur." Öyle bir şey yok, Sayın Komisyon Üyesi. İç Tüzük'ümüz burada olduğu müddetçe ona bağlıyız. İç Tüzük'ümüzün 26'ncı maddesi "Komisyonlar kendi başkanlarınca toplantıya çağrılır." Eğer komisyon başkanı toplantıya çağırmamışsa o komisyon başkanının görevini kötüye kullandığını gösterir.

ALİ ÖZKAYA (Afyonkarahisar) - Ne ilgisi var ya!

LEVENT GÖK (Ankara) - Yoksa burada komisyonu toplantıya çağırmama yetkisi yoktur. Çağıracaktır, görüşecektir, raporuna dercedecektir, esas komisyona gönderecektir.

Şimdi, İç Tüzük'ü bir kenara bırakın, Meclisi bir kenara bırakın, Anayasa'yı bir kenara bırakın. Hukuk nerede? Hukuk devleti nerede? Buna alet olmayalım Sayın Başkanım.

Ben tutumumda ısrar ediyorum, bunların derhâl tali komisyonlara gitmesi gerekiyor. Komisyon Sözcüsü Meclisi yanlış bilgilendiriyor. (CHP sıralarından "Bravo" sesleri, alkışlar) Yanlış bilgilendiriyor. Böyle yasa yapılmaz. Böyle yasa yapılırsa suratınıza bir gün çarpılır; Anayasa Mahkemesi çarpar, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi çarpar, Avrupa Birliği çarpar. Biz burada "Hukuk." diye çırpınıyoruz, lütfen bunu anlayın. (CHP sıralarından "Bravo" sesleri, alkışlar) Lütfen bunu anlayın. Bu ne aymazlıktır!