GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız'ın CHP grup önerisi üzerinde yaptığı konuşmasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:1
Birleşim:82
Tarih:27.04.2016

MEHMET ERDEM (Aydın) - Sayın Başkan, teşekkür ediyorum.

Tabii, Aydınlının demokrasi kültürü çok zengindir. Böyle Tunceli'den gelmiş, Aydın'a göç etmiş sayın milletvekilimiz, Aydın'ı çok güzel bir şekilde benimsemiş, teşekkür ederim, Allah razı olsun kendisinden.(x)

ALİ ŞEKER (İstanbul) - Siz nereden göçtünüz?

MEHMET ERDEM (Aydın) - Aynı zamanda, şunu ifade edeyim...

LEVENT GÖK (Ankara) - Niye ayrımcılık yapıyorsunuz? Niye ayrımcılık yapıyorsunuz? Bu dil yakıştı mı size şimdi?

MEHMET ERDEM (Aydın) - Eğer 2007 yılında Jeotermal Yasası çıkarılmamış olsaydı...

ALİ ŞEKER (İstanbul) - Siz nereden göçüp geldiniz?

LEVENT GÖK (Ankara) - Yani, ne demek Tunceli'den gelmiş de oraya yerleşmiş? Ya, böyle bir laf var mı?

Sayın Başkan, bu, ayrımcılığa giren bir konuşmadır, böyle bir konuşmayı reddediyoruz.

BAŞKAN - Bir saniye Sayın Gök, tamamlasın.

LEVENT GÖK (Ankara) - Böyle bir konuşmayı reddediyoruz. Olur mu öyle bir şey? Tunceli sanki nerenin ili? Ne olur yani? Bu ayrımcı, ırkçı dili reddediyoruz. Böyle bir konuşmayı reddediyoruz.

MEHMET ERDEM (Aydın) - Bu santrallerin daha önce hamam suyu yasasına göre reenjeksiyonu yapılmıyordu.

LEVENT GÖK (Ankara) - Böyle bir tablo olabilir mi? Toplumu kutuplaştıran, ayrımlaştıran bir konuşmadır bu, kınıyorum.

MEHMET ERDEM (Aydın) - Reenjeksiyon yapılmadığı için de tabiata, doğaya çok daha zarar veriyordu. Bu bakımdan, bu yasayla beraber doğaya verilen, tabiata verilen zararlar ortadan kaldırılmaya çalışılmıştır.