GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2014 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı 5'inci Tur Görüşmeleri münasebetiyle
Yasama Yılı:1
Birleşim:50
Tarih:02.03.2016

AK PARTİ GRUBU ADINA HÜSEYİN BÜRGE (İstanbul) - Sayın Başkan, saygıdeğer milletvekilleri; aziz milletimizi ve sizleri saygıyla selamlıyorum.

2016 yılı Bütçe Kanunu Tasarısı İçişleri Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde AK PARTİ Grubumuz adına söz almış bulunmaktayım. Bu vesileyle 2016 yılı bütçe görüşmelerinin hayırlara vesile olmasını diliyor, bütçe görüşmelerimizin karşılıklı anlayış ve hoşgörü içerisinde tamamlanmasını ben de herkes gibi temenni ediyorum.

Saygıdeğer milletvekilleri, kadim medeniyetimiz ve dünya mirası topraklarımız, tarih boyunca olduğu gibi bu dönemde de iç ve dış kaynaklı birçok tehditle karşı karşıyadır. Ülkemizde birlik ve beraberliğimize kasteden terör tehdidi ve son birkaç yıldır devletimize yönelik gerçekleştirilen Gezi ve Kobani provokasyonları gibi toplumsal olaylar iç barışımızı, huzurumuzu bozmaya yönelik en büyük eylemlerdendir. Bu eylemlerden bahsederken, ülkemizi iç ve dış mihraklardan korumak adına vatan, toprak ve bayrak diyerek cansiparane mücadele etmiş, bu uğurda şehitlik mertebesine erişmiş güvenlik güçleri mensuplarımıza Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şifa ve minnet dileklerimi sunmak istiyorum. Ancak, bayrağımıza, vatanımıza, aziz milletimizin kardeşliğine göz dikmiş olanlara da ifade etmek üzere, şunu sizlere hatırlatmak istiyorum: Adı ne olursa olsun, ister "Pe-Ke-Ke" ister "Pe-Ka-Ka" ister "DAİŞ" hiç fark etmez, eli silahlı terör örgütlerine karşı mücadelemizin kesintisiz süreceğini Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ifade etmişlerdir. Ben de bu bağlamda, sana aguşunu açmış duruyor Peygamber özlemiyle, vatanımız için, bayrağımız için, ezanımız için mücadele eden kahraman ordumuza, güvenlik güçlerimize selam ve dualarımızı gönderiyorum. Rabb'im yâr ve yardımcınız olsun diyorum.

Saygıdeğer milletvekilleri, bildiğiniz üzere, son yıllarda tırmanan terör eylemleri ve toplumsal olayların önüne geçebilmek adına, toplumsal düzenin ve huzurun bozulmaması için, 24'üncü Yasama Döneminde, kamuoyunda "iç güvenlik paketi" diye bilinen kanun tasarısı çalışmalarını birlikte yapmış ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde yasalaştırmıştık. Vatandaşlarımızın huzurunu sağlamayı hedefleyen bu kanuna bazı siyasilerimiz ve terörle özdeşleşen kesimler tarafından şiddetle karşı çıkıldığını biliyoruz, kamuoyunda yanlış algılar oluşturulduğunu da biliyoruz. Ancak, son dönemlerde, ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden dış mihrakların taşeronlarının huzur ve güvenlik ortamını ortadan kaldırmak için yeniden harekete geçmesi, bize, aslında, bu kanunun ülkemizin ve vatandaşlarımızın öz güvenliği için ne kadar önemli olduğunu bir kere daha ortaya koymuştur. Bazı konuşmacılar bize vicdanı hatırlatıyorlar. Vicdan, çukura çukur siyasete, teröre ve teröriste asla izin vermez ama vicdan, vatanına, bayrağına, ezanına sahip çıkmayı emreder.

Saygıdeğer milletvekilleri, 4 Nisan 2015 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan iç güvenlik paketi, bir yılı geçmiş olmasına rağmen, sonuçları hakkında sizlerle bazı hususları paylaşmak istiyorum. Yasayla Türkiye genelinde yetkilendirilen 1.265 kolluk amiri ve personel tarafından 340 arama, 82 gözaltı kararı verilmiş, verilen kararlar sonrası 546 kişi gözaltına alınmıştır. 33 tabanca, 51 av tüfeği, 7,5 kilo eroin, bunların yakalandığını, iç güvenlik paketi kaynaklı olduğunu ifade etmek istiyorum.

Ancak, 2016 bütçesinin konuşmalarında en çok gündeme gelen husus Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmek ve onu eleştirmektir. Grup başkan vekillerimizin ifade ettiği gibi, kötü sözü, hakareti sahiplerine gönderiyorum. Ancak, bu milletin sevdasının Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın üzerinden eksik olmadığını... 1994'te büyükşehir belediye başkanı oldu, eleştirilerle Kırklareli Pınarhisar Cezaevi'ne kadar gönderdiniz, sonra Başbakan, sonra Cumhurbaşkanı... Bu eleştirileriniz devam ettikçe, bu milletin sevdası devam ettikçe bilesiniz ki Anayasa değişikliği arkasından geliyor, başkanlık sistemi arkasından geliyor.

Sevdası ülkenin üzerinden eksik olmayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığına ramak kaldığını ifade etmek istiyor, her birinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)