| Konu: | Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun 118 sıra sayılı 2016 Yılı Bütçe Kanunu Tasarısı ile 119 sıra sayılı 2014 Yılı Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın üçüncü tur görüşmelerinde Hükûmet adına yaptığı konuşması sırasında şahsına sataşması nedeniyle konuşması |
| Yasama Yılı: | 1 |
| Birleşim: | 48 |
| Tarih: | 29.02.2016 |
LEVENT GÖK (Ankara) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; az önce burada Çalışma Bakanını izlerken, gerçekten, Türkiye'deki adalet anlayışının ne denli ayaklar altına alındığını, Hükûmetin bir yetkilisinin Anayasa Mahkemesiyle nasıl didiştiğini ve Anayasa Mahkemesi kararını boşa çıkartmak için ne kadar gayret içerisinde olduğunu üzülerek tespit etmiş bulunuyorum.
Ama, Sayın Bakan, benim sorum o değil. Siz burada "Anayasa Mahkemesinin yetkisi yok." derken, neredeyse "Anayasa Mahkemesi üyelerini Cumhuriyet Halk Partisi atadı da ondan dolayı." diyeceksiniz. Hâlbuki, Sayın Bakan, Anayasa Mahkemesinin bu kararı veren üyelerinin 10'unu sizin kurucunuz Abdullah Gül atamıştır, Abdullah Gül atamıştır. (CHP sıralarından "Bravo" sesleri, alkışlar)
AYŞE SULA KÖSEOĞLU (Trabzon) - Kim atarsa atasın, Anayasa Mahkemesi de Anayasa'ya uymak zorundadır.
LEVENT GÖK (Devamla) - Şimdi, benim sorum çok nettir, sorum çok nettir. Bakın, Can Dündar ve Erdem Gül tutuklandığı zaman Başbakana soru soruluyor değerli yurttaşlarım, değerli milletvekilleri. Cumhurbaşkanına değil de önce Başbakana. Sayın Başbakan diyor ki 1 Aralık 2015'te: "Bu haberlerin yayınlanması bir suç mu, buna ben değil mahkeme karar verir." Çok güzel. "Bu yargılamanın tutuksuz olması esastır." Sayın Başbakanın verdiği cevap bu, değerli milletvekilleri.
REŞAT PETEK (Burdur) - O yasa değişikliğini de AK PARTİ yaptı.
LEVENT GÖK (Devamla) - Sayın Başbakan şimdi sizin lideriniz, geçen gün söyledi, "Ben kurultaydan çıktım, herhangi bir şeyden gelmedim, iradenizle geldim." dedi. Ben de diyorum ki: Davutoğlu'nun böyle söylediği, "Ben tahliye edilmelerini istiyorum." dediği bir noktada, tahliye edilmeleri karşısında âdeta çılgına dönen bir Cumhurbaşkanına karşı siz ne diyorsunuz? Ne diyorsunuz, ne diyorsunuz, onu söyleyin bana! (CHP sıralarından alkışlar, AK PARTİ sıralarından gürültüler)
AYŞE SULA KÖSEOĞLU (Trabzon) - Hukuka uygun karar verilsin diyoruz.
LEVENT GÖK (Devamla) - Cumhurbaşkanının yanında mısınız, Başbakanın yanında mısınız? Karar verin, karar verin!
CİHAN PEKTAŞ (Gümüşhane) - Her ikisinin de, her ikisinin de!
LEVENT GÖK (Devamla) - Her ikisinin yanında olmaz, hukuk ve adalet tektir ve sizin bu anlayışınız bugün bir kez daha mahkûm olmuştur. (AK PARTİ sıralarından gürültüler)
CİHAN PEKTAŞ (Gümüşhane) - Senin aklın ermez ona, ermez!
LEVENT GÖK (Devamla) - Yenildiniz, yenildiniz, yenildiniz! (CHP sıralarından alkışlar, AK PARTİ sıralarından gürültüler)