| Konu: | HDP Grubu önerisi münasebetiyle |
| Yasama Yılı: | 1 |
| Birleşim: | 43 |
| Tarih: | 24.02.2016 |
HARUN KARACA (İstanbul) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Değerli arkadaşlar, yüce Meclisimizi ve ekranları başında bizleri izleyenleri saygı ve hürmetle selamlıyorum.
Buradan da şehitlerimize rahmet, gazilerimize selamet, yaralılarımıza acil şifalar dileyerek sözlerime başlamak istiyorum.
Konu, Cerattepe. Cerattepe'yle ilgili çok fazla bir şey söylemiyorum. Zira, zaten Cerattepe'yle ilgili konuşmaya çıkan arkadaşlar da çok fazla bir şey söylemedi, ihalelerle ilgili buradan bilgi verdi. Zaten Sayın Başbakanımızın bununla ilgili şu anda toplantısı var. Medyaya düştüğü kadarıyla bildiğimizi buradan ifade edeyim: Hukuki süreç tamamlanıncaya kadar işlemler durduruldu. Onun için buradan Cerattepe'yle ilgili fazla bir şey söylemek istemiyorum.
İkincisi, Türkiye'de şöyle bir gariplik var: Biz hidroelektrik santraller yapmaya kalktığımız zaman "Çevre kirliliği olur." diyorlar ve saldırıyorlar. Nükleer enerji santralleri yapmaya kalktığımız zaman, efendim "Patlar." diyorlar, saldırıyorlar. Rüzgâr enerjisi yapmaya kalktığımız zaman da aynen söylenen söz şu: "Kuşlar ölür." diyorlar.
Arkadaşlar, bakın...
ALTAN TAN (Diyarbakır) - Rüzgâra, güneşe bir şey diyen yok.
HARUN KARACA (Devamla) - Sabırlı ol, sabırlı ol; ben sizi dinledim.
Şimdi, biz idare lambasıyla mı idare edeceğiz yahut da sanayiyi nasıl geliştireceğiz?
AHMET YILDIRIM (Muş) - Tezek.
HARUN KARACA (Devamla) - Şimdi, bu iddiada bulunanlar, örneğin ben bir iki tane rakam vereceğim, asıl konuma geçeceğim: Amerika'da 104 tane nükleer enerji santrali var. Amerika'daki 104 tane nükleer enerji santraline karşılık oradaki çevreciler, Greenpeace'ciler -şu anda hemen bilgisayarınızdan bakabilirsiniz, orada 104 tane enerji santrali kurulmuş, devam ediyor- 250 milyon nüfuslu Amerika'da ne yapmışlar? Sosyal medyada 150 bin kişi onları takip ediyor. Türkiye'de daha bismillah demişiz, enerji santralinin temelini atmışız, Türkiye'de 409 bin insan takip ediyor. Buradaki amaç ne, biliyor musunuz? Türkiye kalkınmasın, Türkiye gelişmesin, sanayisi gelişmesin, yerlisi gelişmesin, ihracatı gelişmesin vesair vesair vesair...
Kusura bakmayın arkadaşlar, siz isteseniz de istemeseniz de biz madenimizi de çıkaracağız, enerjimizi de üreteceğiz ve Türkiye'yi kalkındıracağız.
Bakın, biz 10 seçimdir bu milletin huzurundayız, 10 seçimdir ve 10 seçimin sonunda, hamdolsun, 1 Kasım seçimlerinde en son yüzde 49,5 oy alarak bu milletin huzurundan çıktık ve bu Parlamentoya geldik. Biz her girdiğimiz genel seçimlerde 34,5-35'le girdik, en son seçimde yüzde 49,5'la çıktık.
BÜLENT TURAN (Çanakkale) - Bravo!
HARUN KARACA (Devamla) - Ve bu oyun ağırlığını her zaman taşıdık ve bundan sonra da taşımaya devam edeceğiz.
Hiçbir zaman şunu yapmadık: Yüzde 49,5 oy aldık diye yüzde 50,5'u biz sorumlu tutmadık. Ya? Sorumlu kendimizi tuttuk, dedik ki: Biz niye o insanların yüzde 50,5'inin oyunu alamadık? Ama siz, 7 Haziran seçimlerinde yüzde 13 oy aldınız, bakın, beş ay o oyun ağırlığını taşıyamadınız. Niye? Ondan sonra millet tokadını vurdu, yüzde 10'lara düştünüz ve bundan sonra bir seçim daha olsa, millet en büyük tokadını atacaktır, bundan hiç şüpheniz olmasın. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)
İDRİS BALUKEN (Diyarbakır) - Seçim sonuçlarını konuşmuyoruz, yandaş şirketleri konuşuyoruz.
AHMET YILDIRIM (Muş) - Bir de tezeği anlat, enerji politikaları...
HARUN KARACA (Devamla) - Ve geliyorum özellikle dünkü gensoru meselelerine. Dünkü gensoru meselesini de arkadaşlar, burada ibretle izledik. Bakın, şunu söyleyeyim buradan, çok açık yüreklilikle söylüyorum: Biz şayet bu operasyonları yapmasaydık 1 Kasım seçimlerinde millet bize gensoru verirdi ve bizi millet Hükûmetten düşürürdü. Bilesiniz ki eğer İçişleri Bakanımız bu operasyonları yapmasaydı, bu operasyonları yapmayan İçişleri Bakanına AK PARTİ Grubu önergesini verir, gensorusunu verir İçişleri Bakanını düşürürdü. Onun için buradan huzurlarınızda Hükûmetin başındaki Başbakanımızı da, İçişleri Bakanımızı da, tebrik ediyorum, kutluyorum.
Şimdi, "hendeğe destek partisi" denen bir parti var, HDP olarak geçiyor. Şimdi, hendeğe destek partisi... Özellikle buradan arkadaşlar şunu ifade etmek istiyorum: Lütfen herkes aklını başına alsın. Amerika'da 11 Eylül saldırıları oldu, oradaki muhalefet ayağa kalkıp da iktidarı veyahut da bakanını istifaya çağırmadı. Ya, ne yaptı? Hep birlikte kol kola girdiler ve Amerika'da bu yapılan terör saldırısına karşı birlikte tek yumruk oldular. Paris saldırıları oldu. Paris saldırısına karşı ne yaptılar arkadaşlar? Paris saldırısına karşı da hep beraber omuz omuza verdiler. Biz burada 29 şehidin olduğu Ankara saldırısından dolayı 3 siyasi parti bildiriyi imzalıyor, kınıyor, terörü lanetliyor ama 1 siyasi parti var ki terörü lanetleyemiyor.
Arkadaşlar, buradan açık yüreklilikle söylüyorum, buradan da böyle bir gür seda, yürekli bir ses istiyorum: DEAŞ da, IŞİD de, PYD de, PKK da, YPG de, hepsi de terör örgütüdür. Buradan gür bir sedayla PKK'yı lanetlemenizi, terör örgütü olduğunu ilan etmenizi de huzurlarınızda istiyorum çünkü bu millet sizden bunu bekliyor arkadaşlar, orayı -ne bileyim- kan gölüne çevirmenizi beklemiyor. Vatana ihanetin nedeni olmaz ama vatana ihanetin mutlaka ve mutlaka er ya da geç bedeli olacaktır. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)
ERTUĞRUL KÜRKCÜ (İzmir) - Amma uzattın ya!
HARUN KARACA (Devamla) - Onun için bu bedeli bu millet mutlaka sizlere ödetecektir ama erinde ama geçinde.
AHMET YILDIRIM (Muş) - Bir de Mehmet Cengiz'i anlat, Mehmet Cengiz ne yapıyor?
HARUN KARACA (Devamla) - Mehmet Cengiz'le ilgili olan sorularınızın hepsine Hükûmet yetkilileri verir.
Burada şimdi Gezi Parkı'nı...
AHMET YILDIRIM (Muş) - Sen neye çıktın o zaman? Sen neye çıktın?
HARUN KARACA (Devamla) - Ben AK PARTİ Grubu adına çıktım, gerekirse onlara da tek tek cevap veririm.
Gezi Parkı olaylarını...
İDRİS BALUKEN (Diyarbakır) - Önergeyle ilgili konuş, önerge! Yolsuzluk var bir sürü, hırsızlık var; hırsızlıkla ilgili konuş!
AHMET YILDIRIM (Muş) - Cerattepe'yle ilgili konuş, Cerattepe!
BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, hatibi dinleyelim lütfen.
AHMET YILDIRIM (Muş) - 422 milyon; hırsızlık, vergi kaçakçılığı 422 milyon!
HARUN KARACA (Devamla) - Okudum, okudum, merak etmeyin, hepsini okudum, verdiğiniz önergenin hepsini okudum, hepsini okudum.
Boğaz köprüsünden bahsediyorsunuz, ya Allah aşkına, hızlı trenden bahsediyorsunuz, ne bileyim, üçüncü boğaz köprüsünden bahsediyorsunuz. Şöyle gurur duyabilirsiniz, bakın -eskiden elli iki senede bu memlekette 2 tane boğaz köprüsü yapılmış- şöyle düşünün ya: 2013 Mayıs ayında boğaz köprüsünün temelini atmışız, teşekkür etmeniz lazım.
HİŞYAR ÖZSOY (Bingöl) - Kimse ona bir şey demiyor.
HARUN KARACA (Devamla) - Üç yılda boğaz köprüsü bitiriyor artık bu memlekette bu Hükûmet. Marmaray'ı bitiriyor, Avrasya Tüneli'ni bitiriyor, hızlı trenleri bitiriyor, 20 bin kilometreye yakın duble yol bitiriyor, hastaneler bitiriyor.
MERAL DANIŞ BEŞTAŞ (Adana) - Cerahtepe'yi anlat, Cerrahtepe'yi!
AHMET YILDIRIM (Muş) - Hangi müteahhit bitiriyor, hangi müteahhit? Hangi müteahhit bitiriyor?
HARUN KARACA (Devamla) - Bakın, bir şey söyleyeyim size: Bugüne kadar...
AHMET YILDIRIM (Muş) - Hangi müteahhit, hangi müteahhit?
HARUN KARACA (Devamla) - Sürem doluyor. Merak etmeyin, merak etmeyin...
BAŞKAN - Sayın milletvekilleri...
HARUN KARACA (Devamla) - ...söyleyeceğiniz her şeyin cevabı var. Burada, gelirsiniz, sataşırsınız, ben size cevabını veririm.
BAŞKAN - Sayın milletvekilleri...
HARUN KARACA (Devamla) - Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.
Bakın, arkadaşlar...
ERTUĞRUL KÜRKCÜ (İzmir) - Halkın parasını müteahhitlerinize...
BAŞKAN - Hatibi dinleyelim lütfen.
İDRİS BALUKEN (Diyarbakır) - Hatip saygıyı hakeden bir hatip değil. Dünden beri bizim hatipleri susturuyor.
AHMET YILDIRIM (Muş) - Yarım katrilyon vergi borcu var. Ne kadarı havuza giriyor?
HARUN KARACA (Devamla) - Bakın, buradan, bu kürsüden günlerdir bu Meclise, bu gruba hakaret ediyorsunuz. Kusura bakmayın, biraz hazımlı olacaksınız, hazımlı olmayı öğreneceksiniz.
MAHMUT TANAL (İstanbul) - Sayın Hatip...
HARUN KARACA (Devamla) - Mahmut Tanal, seninle daha önce çok konuştuk. Onun için sana bir şey söylemek istemiyorum.
BURCU ÇELİK ÖZKAN (Muş) - Gerçekler zor geliyor, zor.
İDRİS BALUKEN (Diyarbakır) - Sen hazımsız olduğun için sana laf atıyoruz. Sen hazımsız olduğun için sana laf atıyoruz, sen oradan sürekli kürsüyü taciz ettiğin için. Dün oradan sürekli kürsüye sataştığın için.
HARUN KARACA (Devamla) - Ve evet, arkadaşlar, bakın, biz bölgeye yol götürdük, hastane götürdük, okul götürdük, havalimanları götürdük vesair, vesair...
ERTUĞRUL KÜRKCÜ (İzmir) - Zaten yapacaksın ya! Görevin!
BURCU ÇELİK ÖZKAN (Muş) - Öncelikle yaşam götürün oraya, yaşam.
HARUN KARACA (Devamla) - Siz ne yaptınız? Gencecik çocukların eline silah verdiniz, zorla dağa kaldırdınız ve onları ölüme terk ettiniz.
ERTUĞRUL KÜRKCÜ (İzmir) - Onu da biz mi yaptık?
HARUN KARACA (Devamla) - Yazıktır, günahtır, Allah'tan korkun! (AK PARTİ sıralarından alkışlar)
ERTUĞRUL KÜRKCÜ (İzmir) - Ya, yürü be yalancı!
HARUN KARACA (Devamla) - Onun için, arkadaşlar, şundan endişeniz var, bakın, şundan endişeniz var, endişeniz de şu: PKK terör örgütünün elindeki silahlar bitince o milletin huzurunda gezemeyeceğiniz için korkuyorsunuz.
ERTUĞRUL KÜRKCÜ (İzmir) - Hadi ya!
HARUN KARACA (Devamla) - Evet, aynen, öyle. (HDP sıralarından gürültüler)
Bakın, Kobani olayları sonrasında ben bölgeye gittim, bölgeyi de çok iyi bilirim.
ÇAĞLAR DEMİREL (Diyarbakır) - Siz şimdi gezemiyorsunuz.
İDRİS BALUKEN (Diyarbakır) - Sen gel, Diyarbakır'a beraber gidelim.
AHMET YILDIRIM (Muş) - Hadi beraber gidelim, gel beraber gidelim.
ÇAĞLAR DEMİREL (Diyarbakır) - Hadi gidelim.
HARUN KARACA (Devamla) - Hanımefendi, sakin, sabırlı ol.
AHMET YILDIRIM (Muş) - Ne zaman? Beş sene önce gitmişsin.
HARUN KARACA (Devamla) - Kobani olayları sonrasında ne oldu arkadaşlar? Biz oraya gittik. Oradaki vatandaş şunu söylüyordu: "Allah bu Hükûmetten razı olsun..."
ERTUĞRUL KÜRKCÜ (İzmir) - Hadi ya!
ÇAĞLAR DEMİREL (Diyarbakır) - Gel, yarın gidelim bakalım ne diyorlar?
HARUN KARACA (Devamla) - "...otuz senedir bu meralar kapalıydı ama şimdi meralar açık fakat bu meralarda PKK'ya haraç vermeden hayvanlarımı otlatmak istiyorum." diye bizden talebi vardı.
AHMET YILDIRIM (Muş) - Yahu sokak yasak, ne merası ya, sokak yasak!
HARUN KARACA (Devamla) - Evet, siz istediğiniz kadar bağırabilirsiniz. Buradan, gelirsiniz, konuşursunuz.
AHMET YILDIRIM (Muş) - Sokağı yasaklamışsın, sen meradan bahsediyorsun. Sokağı yasakladın.
HARUN KARACA (Devamla) - Burası Türkiye Büyük Millet Meclisi.
AHMET YILDIRIM (Muş) - Sen niye dün oradan bağırıyordun, dün niye oradan bağırıyordun? Dün bağırmasını biliyordun.
İDRİS BALUKEN (Diyarbakır) - Sen laf attığın için sana laf atıyoruz. Dün oradan bağırıyordun ya, ondan dolayı. Saygıyı hak eden biri değilsin sen.
BAŞKAN - Sayın milletvekilleri...
HARUN KARACA (Devamla) - Zavallısınız, zavallı! Unutmayın.
AHMET YILDIRIM (Muş) - Zavallısın sen, âciz âciz bağırıyorsun sen.
İDRİS BALUKEN (Diyarbakır) - Sen zavallısın, hem âcizsin hem zavallısın.
HARUN KARACA (Devamla) - Dünkü sözünüzü size iade ediyorum: Zavallısınız.
BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, lütfen...
AHMET YILDIRIM (Muş) - Gündeme ilişkin üç cümlen yok senin. Mehmet Cengiz'i anlat! Nasıl yaptı da trilyonluk havuzu...
HARUN KARACA (Devamla) - Benim gündeme ilişkin bütün cümlelerim var, hiç merak etmeyin.
İDRİS BALUKEN (Diyarbakır) - Saygıyı hak etmiyorsun sen!
HARUN KARACA (Devamla) - Bakın arkadaşlar...
AHMET YILDIRIM (Muş) - Gündeme gel, Mehmet Cengiz'e gel!
HARUN KARACA (Devamla) - Niye, zoruna mı gitti?
AHMET YILDIRIM (Muş) - Tabii, Mehmet Cengiz'le parayı kırıştırmayı biliyorsunuz.
BAŞKAN - Sayın Yıldırım...
HARUN KARACA (Devamla) - Her şeyi affedin ama vatana ihanet edenleri asla affetmeyin. Ve biz de vatana ihanet edenleri asla affetmeyeceğiz. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)
AHMET YILDIRIM (Muş) - Ne kadar masumsun(!)
HARUN KARACA (Devamla) - Sözlerimi bir cümleyle toparlıyorum. Çünkü, ben sizin gibi Başkana emrivaki de yapmayacağım, "Başkan, uzat!" demeyeceğim.
ERTUĞRUL KÜRKCÜ (İzmir) - Ya, lafın yok burada, haydi!
İDRİS BALUKEN (Diyarbakır) - Başkan talep edilince uzatıyor.
HARUN KARACA (Devamla) - Eğer sizin elinizde yüzde 50'lik bir oy olsaydı neler yapacağınızın işaretidir bunlar.
Bakın arkadaşlar, "Çakal gezen dağlarda, hain gezen dağlarda gez oğul..."
BURCU ÇELİK ÖZKAN (Muş) - Şair oldunuz vallahi(!)
HARUN KARACA (Devamla) - Evet, bekleyin, sabredin!
İDRİS BALUKEN (Diyarbakır) - Hele bir sen de git gez bakayım!
HARUN KARACA (Devamla) - "Vatanımızın birliğine, bütünlüğüne göz dikenleri ez oğul, tarihini şerefle yaz oğul." diyorum ve buradan askerimize, polisimize, milletimize, vatanın birliği ve bütünlüğü için çalışan bütün kardeşlerimize dualarımı gönderiyorum.
Allah'a emanet olun. Sağ olun, var olun. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)