GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: İsmet İnönü'nün 42'nci ölüm yıl dönümüne ve Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu söyleyenlerin yargıdan kaçmaması gerektiğine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:1
Birleşim:19
Tarih:24.12.2015

BÜLENT ÖZ (Çanakkale) - Sayın Başkan, öncelikle 2'nci Cumhurbaşkanımız Sayın İsmet İnönü'yü saygıyla, rahmetle anıyorum.

Ben bu konuyla ilgili, bu gündemle ilgili şu düşüncemi paylaşmak istiyorum tutanaklara geçmesi açısından: Biliyorsunuz, Ergenekon, Balyoz ve çeşitli davalarla ilgili biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak "Askerlerimizi, yazarlarımızı, gazetecileri haksız yere, suçsuz yere içeri atıyorsunuz, hapsediyorsunuz." dediğimizde Sayın Cumhurbaşkanımız -dönemin Başbakanı- bizlere "Türkiye hukuk devletidir. Yargı karar verecektir." diye söylüyordu. Dolayısıyla Türkiye hukuk devletiyse, yargı karar verecekse 4 bakanla ilgili davaları, 17-25 Aralıkla ilgili ses kayıtlarını yargıya, hukuka teslim edelim, hukuk karar versin, yargı karar versin. "Türkiye hukuk devleti." diyenler hukuktan kaçmamalı, yargıdan kaçmamalı diye düşünüyorum.

Teşekkür ediyorum.