GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: AK PARTİ'li milletvekillerinin 17-25 Aralık sürecini darbe girişimi olarak nitelendirdiklerine ve bununla ilgili savların araştırılması gerektiğine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:1
Birleşim:19
Tarih:24.12.2015

MEHMET PARSAK (Afyonkarahisar) - Teşekkür ediyorum.

Bir hususun altını çizmek için söz aldım. Şimdi, bizim önergemiz CHP'nin önergesiyle farklı. Hem grup önerimizde var hem biraz önce grubumuz adına konuşan Sayın Yılmaz ifade etti; biz geçen hafta 17-25 Aralığın araştırılmasıyla ilgili bir araştırma önergesi verdik. Orada dediniz ki: "Yolsuzluk yok, darbe var." Biraz önce de grup başkan vekili 2 defa altını da çize çize "Darbe girişimi vardır." diye tekrar etti.

İLKNUR İNCEÖZ (Aksaray) - Söylediklerimin arkasındayım.

MEHMET PARSAK (Afyonkarahisar) - Biz diyoruz ki: Madem darbe girişimi var, bununla ilgili şimdiye kadar ifade ettiğiniz, iddia ettiğiniz savlarınız araştırılsın. Bundan niye çekiniyorsunuz sayın milletvekilleri?

HASAN BASRİ KURT (Samsun) - Mahkeme devam ediyor.

İLKNUR İNCEÖZ (Aksaray) - Hiçbir şeyden çekinmiyoruz ama siz verdiniz diye de yapacak değiliz.

MEHMET PARSAK (Afyonkarahisar) - Bundan niye çekiniyorsunuz? Bunun araştırılmasını istiyoruz.

Saygılar sunarım.