| Konu: | Amasya Milletvekili Mehmet Naci Bostancı'nın sataşma nedeniyle yaptığı konuşması sırasında şahsına ve Milliyetçi Hareket Partisine sataşması nedeniyle konuşması |
| Yasama Yılı: | 1 |
| Birleşim: | 18 |
| Tarih: | 23.12.2015 |
ERKAN AKÇAY (Manisa) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Aslında biz sataşmaya mahal vermek istemiyoruz ama illa bir sataşma arzusunu da gördüğümü ifade etmek istiyorum.
Ben, söz konusu yazar "AKP politikalarını belirliyor." demedim, belirlenen AKP politikalarını dillendiren birkaç yazardan, birkaç politikacıdan bahsettim. Ayrıca o politikaların dışında şunu söylemedim mesela: ABD Dışişleri Bakanlığının, Türkiye'de yoğunlaşan çatışmalar ve sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede "Haberleri görmekteyiz, Türk Hükûmeti ile PKK arasında politik bir süreç başlatılmasını umuyoruz." diyor.
Şimdi, hepsini birleştirdiğimizde bir yere doğru sürüklendiğinizi, aslında terörle mücadele etmediğinizi, ediyormuş gibi göründüğünüzü ve güvenlik güçlerinin, polisin, askerin canhıraş bir şekilde bir vatan müdafaası, savunması yaptığını... Ama korkarım ki bu politikalarınızla, bu ikircikli, gündüz külahlı gece silahlı politikalarınızla, yine, bu politikaları yarım bırakacağınızı ve dört başı mamur, gerçek bir terörle mücadele yapmadığınızı, hâlâ pazarlıktan medet umduğunuzu, bu çözüm süreci hatalarını daha vahim bir şekilde tekrarlayacağınızın işaretlerini alıyoruz. Bu konuda hatırlatma yaptık.
AKP'li milletvekillerinin ve ilgili yazarların söyledikleri de, hepsi bir bütünlük arz ediyor ve diğer terör unsurlarının açıklamaları da birbiriyle bir paralellik arz etmektedir. Bunu ifade ettim.
Milliyetçi Hareket Partisi, terörle mücadelede her zaman devletin ve Hükûmetin yanında olmuştur ve destek vermiştir.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
ERKAN AKÇAY (Devamla) - Bunu elli defa söyledik. Bunu inkâr etmek, farklı bir mecrada söylemeye çalışmak fevkalade yanlıştır. Ve biraz evvelki açıklamanızda da, bizim açıklamalarımızı ve görüşlerimizi çok zorlayarak... Fazla zorlamayın. Milliyetçi Hareket Partisi ilkeli, kararlı ve tutarlı bir partidir.
Hepinize saygılar sunuyorum. (MHP sıralarından alkışlar)