GENEL KURUL KONUŞMASI
| Konu: | TBMM Başkan Vekili Mehmet Akif Hamzaçebi'ye görevinde başarılar dilediğine ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un TRT ve Anadolu Ajansında çalışan üst düzey bürokratlardan tarihsiz istifa dilekçeleri alıp almadığını öğrenmek istediğine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 1 |
| Birleşim: | 15 |
| Tarih: | 16.12.2015 |
ENGİN ALTAY (İstanbul) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Yeni görevinizle ilgili, grubumuzun düşüncelerini Sayın Özel söyledi, biz de katılıyoruz. Allah muvaffak etsin, başarılar diliyoruz öncelikle.
Sayın Başkan, Sayın Başbakan Yardımcımıza bir konuyu sormak istiyorum: Diğer Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş'un, TRT ve Anadolu Ajansında çalışan üst düzey bürokratlardan tarihsiz istifa dilekçesi aldığına dair bir duyum ve bilgiye sahibiz. Bu doğru mudur? Doğruysa hukuka uygun mudur? Bu iş nedir Sayın Bakan? Lütfen, bu konuda Parlamentoyu bilgilendirir misiniz.
Teşekkür ederim.