| Konu: | Diyarbakır'da şehit olan 2 polise Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilediğine ve Hükûmetin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki olaylar konusunda bilgi vermesi gerektiğine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 1 |
| Birleşim: | 14 |
| Tarih: | 15.12.2015 |
LEVENT GÖK (Ankara) - Sayın Başkanım, teşekkür ederim.
Bugün yaklaşık bir saat önce Diyarbakır'dan acı bir haber geldi; 2 polis kardeşimiz şehit oldu. Şu ana kadar gelen bilgilere göre de 3 kardeşimizin de yaralı olduğunu öğrendik. Bu üzücü olayda hayatını kaybeden polis kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifa diliyorum.
Doğu ve güneydoğuda ne oluyor Sayın Başkanım? Hava kurşun gibi ağır; bir yandan şehitler var, bir yandan okullar kapatılıyor, bir yandan halk göç ediyor ve böyle bir önemli gündemin olduğu doğu ve güneydoğunun birinci öncelikle ülkenin gündemine oturduğu bir tabloda bu Meclisin hiçbir olaydan bilgisi yok. Bakanlar ilgisiz, Hükûmet yeterli açıklamalar yapmıyor. Burada sayın bakanlar birazdan kendilerine gelecek olan sözlü soruları bekliyorlar. Yani, ama ülkenin esas yakıcı gündemi bu. Sayın bakanlar lütfederlerse buradan bize bir bilgi versinler. Ne oluyor doğu ve güneydoğuda? Bu okul kapatmalar nereden çıktı? Polislerimizin şehit olmasıyla ilgili bu üzücü hadiseler nedir orada? Biz bilmek istiyoruz bu tabloyu. Yani, içimiz kan ağlıyor, sanki ortalık güllük gülistanlık, Türkiye'de her şey iyi. Sayın Başkan, öyle değil. Türkiye yanıyor, Türkiye bir ateş çemberinde. Her gün her türlü olumsuzluklar var ama bu Meclisin hiçbir şeyden haberi yok.
Lütfen, Sayın Bakan burada, bu konuda, ne olup bittiği konusunda... Okullar niçin kapatıldı? Hastanelere niçin "Bir hafta kimse ayrılmasın." talimatı verildi? Polislerimizin şehit olmasıyla ilgili aydınlatıcı bilgiler... Ülkenin bir bölümünde insanlar göç ediyor, terk ediyor. Doğu ve güneydoğuda ne olup bittiğini bakanların bize etraflıca anlatmasını, Meclisin bilgi sahibi olmasını istiyoruz. Bu kadar duyarsızlık olmaz.
Tekrar, polislerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. (CHP sıralarından alkışlar)